Bahçeli'den Tarihi Açıklama: Öçalan'ın 'Umut Hakkı' İçin Koşul Şartı

Bahçeli'den Tarihi Jest: Öcalan'a "Umut Hakkı" Açıklaması.

Politika 22.10.2024 18:23:00 0
Bahçeli
Tarih: 22.10.2024 18:27

Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışı sırasında yaptığı konuşmada çok ses getirecek bir ifade kullandı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın terör örgütünün dağıldığını açıklaması durumunda, yasal düzenlemeyle "umut hakkının" verilmesine hazır olduklarını belirtti.

BAHÇELİ'NİN DEM PARTİLİ VEKİLLERLE TOKALAŞMASI GÜNDEMİ DEĞİŞTİRDİ

Toplantıda, Bahçeli'nin Demokrasi ve Atılım (DEM) Partili milletvekilleriyle tokalaşması büyük dikkat çekerken, terör sorunuyla alakalı yeni adımların atılacağının sinyallerini verdi. Kendisinin her zaman terörün son bulması için ciddi adımlar atılmasının taraftarı olduğunu vurgulamanın yanı sıra, Bahçeli'nin bu konudaki kararlılık mesajları da dikkat çekiciydi.

BAHÇELİ'DEN ÖCALAN'A ÇAĞRI: “TERÖRÜN BİTTİĞİNİ HAYKIRSIN”

Önceki haftalarda teröristbaşı Abdullah Öcalan'a silah bırakma çağrısı yapan Bahçeli, bu kez de tarihi bir çağrıda bulunarak, Öcalan'ın tecritin kaldırılması ve TBMM'ye gelerek demokrasi grubu adına konuşması konusunda işbirliğine hazır olduğunu ifade etti. Bu çağrının altında "umut hakkının" da yattığını belirten Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"HODRİ MEYDAN" DİYEN BAHÇELİ HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIR

Yapılan çağrının sadece bir prensip meselesi olmadığını ve devletin bütünlüğü uğruna her türlü fedakarlığa hazır olduklarını söyleyerek, terör konusundaki sorunun tarihi bir kararlılıkla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, ülke ve milletin geleceği için gerekli adımların atılacağının altını çizdi.

UMUT HAKKI KONUSUNDA BAHÇELİ NET KONUŞTU

Bahçeli'nin bahsettiği "umut hakkı", müebbet hapis cezasına mahkum edilen kişilerin belirli koşullar altında koşullu salıverilmesine olanak sağlayarak, hükümlülerin ileride serbest bırakılma ihtimalini koruyan bir hukuki düzenlemeyi ifade ediyor. Bahçeli'nin bu konuda ciddi bir adım atmaya hazır olduğunun mesajını vermesi, yankı uyandıran bir gelişme olarak görülüyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem