Tarih: 16.10.2024 10:03

Bahçeli'den Öcalan'a Çağrı: 'Terörü ve Silahı Bırakın' İlanı Yapsın!

Facebook Twitter Linked-in

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan'a bir çağrıda bulundu ve örgütün silah bırakmasını istedi. Konuyu gündeme taşıyan Bahçeli, "Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen teröristbaşı, terörün bittiğini ve örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" ifadelerini kullandı.

PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Bahçeli, ardından Meclis'in yeni yasama yılında DEM Parti ile tokalaşmasına da değindi. Terörist Öcalan'a seslenen MHP Lideri, terör örgütünün tasfiyesi için çağrıda bulundu.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE MASA KURULMAYACAK

Bahçeli, "Şiddet ve teröre dayalı bir yapılanmayla devletin hiçbir koşulda masaya oturmayacağını" belirtti, "Kana değil, kardeşliğe susadıklarını göstermeliler" dedi. Öte yandan DEM Parti ile tokalaşmasının ardından samimi niyetlerinin altını çizen Bahçeli, "Uzattığım el, hesapsız bir eldir. Türkiye'de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliğidir" ifadelerini kullandı.

KÜRT VE TÜRK KARDEŞTİR

Kürt kökenli vatandaşların bölücü girişimlere prim vermediğini dile getiren Bahçeli, Kürt ve Türk'ün kardeş olduğunu vurguladı ve araya girenlerin oyununu bozduklarını ifade etti.

“BİZ TERÖR ÖRGÜTÜYLE MASAYA OTURMAYIZ”

Bahçeli, PKK terör örgütüne, terör eylemlerine son vermek, silah bırakmak ve adalet önünde hesap vermekten başka seçenek olmadığını belirtti.

İSRAİL'E SERT SÖZLER

İsrail'e yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, BM'nin sessizliğini kınadı ve İsrail'in tutumunu "terör" olarak nitelendirdi.

ANAYASA'NIN İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞMEZ

Anayasa'nın ilk dört maddesinin dokunulmaz olduğunu belirten Bahçeli, bu maddelere yönelik tartışmaların Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına yönelik tehdit anlamına geldiğini ifade etti.

ÖCALAN NE DEMİŞTİ?

Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında yakalandığında sarf ettiği, Türkiye'ye hizmet etmeye hazır olduğunu dile getiren sözleri hatırlatıldı. Öcalan, 1999'dan bu yana İmralı Adası'ndaki cezaevinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —