Bahçeli'den Net Mesaj: 'Tel Rıfat'tan Sonra Hedefimiz Münbiç!'

Bahçeli: "Sıradaki Hedef Münbiç"

Politika 3.12.2024 11:50:00 0
Bahçeli
Tarih: 03.12.2024 11:53 Güncelleme: 03.12.2024 11:50

DEVLET BAHÇELİ, SURİYE'DEKİ HEDEFLERİ AÇIKLADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Suriye'de terör örgütü YPG'ye yönelik operasyonların süreceği mesajını vererek, Tel Rıfat'ın ardından sıranın Münbiç'e geleceğini söyledi. 

“YPG YOK EDİLENE KADAR SAHADAN ÇEKİLMEYECEĞİZ”

MHP Lideri, ABD ve Rusya'nın bölgedeki teröristleri çıkarma konusundaki sözlerini yerine getirmediğini eleştirerek, YPG'nin yok edilmesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli'nin YPG'ye karşı kararlı tutumu net bir şekilde öne çıktı. 

TEL RIFAT TEMİZLENDİ, MÜNBİÇ'İN SIRASI

Münbiç operasyonunun önemine değinen Bahçeli, Tel Rıfat'ın temizlenmesinin ardından YPG'nin kontrolündeki diğer bölgelerin de hedef alınacağının sinyallerini verdi. Bahçeli'nin açıklamaları, Türkiye'nin Suriye politikasında kararlı olduğunu gösterdi.

DEM PARTİ'YE ÇAĞRI VE KÜRT VATANDAŞLARLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Ayrıca, Bahçeli, DEM Parti'ye yaptığı çağrıda, partinin Türkiye politikasındaki belirsiz tavrını eleştirdi ve Kürt vatandaşların yaşananlardan bağımsız olduğunu sözlerine ekledi. Yapılan operasyonların Kürt vatandaşlarla bir ilgisi olmadığını ve bölgeden çıkarılanların gerçek yüzlerinin anlaşılacağını ifade etti. 

Bahçeli'nin değindiği konular, hem iç politikayı hem de Türkiye'nin Suriye stratejisini yakından ilgilendiren meseleler olarak dikkatleri üzerine çekti.

Devlet Bahçeli'nin konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Bu gerçekleşmeden coğrafi mıntıkaları terk etmek felakettir. YPG yok edilene kadar sahayı boşaltamayız. ABD ve Rusya, 'Teröristleri bölgeden çekeceğiz' dediler, verdikleri sözleri tutmadılar. Bölücü terör örgütüne hayat haramdır. PYD/YPG düşmanımızdır. Terör ya bitecek ya Türkiye bahara uyanacaktır. Ya da teröristler tek tek canlı hedef olmaktan kurtulamayacaktır. DEM partinin henüz nerede duracağını kestirememesi yanlıştır. DEM ya Türkiye partisi olacak ya da derdest. Gelişmelerin Kürt kardeşlerimizle alakası yoktur. Tel Rıfat'tan çıkarılanların katil olduğunu Kürt kardeşlerimizde görecektir. Suriye toprakları Suriyelilerindir. Tel Rıfat temizlendi sırada Münbiç var."

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ