Bahçeli Tepki Gösterdi: 'TÜSİAD Vesayetçiliği Tekrar Nüksetti!'

Bahçeli'den TÜSİAD'a sert tepki: "Vesayetçilik nüksetti"

Politika 16.02.2025 17:37:00 0
Bahçeli Tepki Gösterdi:
Tarih: 16.02.2025 17:39 Güncelleme: 16.02.2025 17:37

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yöneticilerinin hükümetin ekonomi ve hukuk politikalarını eleştirmelerine sert bir dille yanıt verdi. Bahçeli, TÜSİAD'ın iç ve dış çıkar grupları lehine hareket ettiğini ve siyaset üzerinde mühendislik yapma çabasında olduğunu belirtti. 

TÜSİAD'IN ELEŞTİRİLERİ GÜNDEMİ SARSARKEN

13 Şubat'ta yapılan Genel Kurul toplantısında, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras'ın, hükümet politikalarına sert eleştirileri büyük yankı uyandırdı. Aras, "ülke olarak güven problemi yaşıyoruz" diyerek dikkat çeken bir çıkış yaptı. Bu açıklamaların akabinde ise Bahçeli'den cevap gecikmedi.

“KARANLIK DÖNEMLER HALA HAFIZALARDA”

Bahçeli, TÜSİAD'ın tarih boyunca siyaseti yönlendirme çabasında olduğunu ve bu karanlık dönemlerin henüz unutulmadığını vurgulayarak, derneğin geçmişteki eylemlerini eleştirdi. Bahçeli ayrıca, TÜSİAD'ın muhalefet partileri ve özellikle CHP ile olan ilişkilerine de değindi.

TÜSİAD'IN MUHALEFETLE İŞBİRLİĞİ VE CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI SORULARI

TÜSİAD'ın, muhalefet cephesini bir araya getirme ve onlara destek olma çabasında olduğunu ifade eden Bahçeli, bu durumun siyasi ve ideolojik anlamda soru işaretleri yarattığını belirtti. Ayrıca, TÜSİAD Başkanı'nın potansiyel Cumhurbaşkanı adayları arasında gösterilmesi durumunu ele aldı.

“TÜRKİYE'DE SİSTEM İFLAS ETMEMİŞTİR”

Bahçeli, TÜSİAD'ın Türkiye'nin ekonomik ve siyasi sistemi hakkında olumsuz yorumlar yaparak şark kurnazlığı yaptığını iddia etti. Ayrıca, TÜSİAD'ın ekonomik vizyon geliştirmek yerine siyasi hesaplar peşinde koştuğunu öne sürdü.

Devlet Bahçeli, son olarak TÜSİAD'ın, CHP ve diğer muhalefet partileri ile olan ilişkilerinde daha şeffaf olmaya davet etti. Örgütün eleştirileri ve politik bağlantılarının gelecek dönemde de Türkiye siyasetinde önemli bir yer tutacağına işaret ediyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ