Baharın habercisi çiğdemler kar altında kaldı

Baharın habercisi çiğdemler kar altında kaldı

Genel 28.02.2026 12:41:08 0
Baharın habercisi çiğdemler kar altında kaldı
Tarih: 28.02.2026 12:41 Güncelleme: 28.02.2026 12:41
Muş Ovası’nda havaların ısınmasıyla açan çiğdemler, ani bastıran kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanırken, ortaya güzel manzaralar çıktı.
Muş Ovası’nda bir hafta önce havaların ısınmasıyla birlikte açmaya başlayan ve "baharın habercisi" olarak bilinen çiğdemler, etkili olan kar yağışı sonrası kar altında kaldı. Donatım köyü çevresindeki arazilerde açan çiğdemler, ani hava değişimiyle birlikte bastıran kar yağışına yakalandı. Mor ve sarı tonlarıyla doğayı süsleyen çiçeklerin beyaz örtü altında kalması dikkat çekici görüntüler oluşturdu. Karla kaplanan çiğdemler, doğada kış ile baharın bir arada yaşandığı anlara sahne oldu. Bazı vatandaşlar oluşan manzarayı cep telefonlarıyla görüntüledi. Muş’ta sıkça yaşanan ani hava değişimleri, bahar çiçeklerini bu kez karla buluşturdu. Kar altındaki çiğdemler, doğaseverler ve fotoğraf tutkunları için görsel bir şölen sundu.
Kar altında kalan çiğdem çiçekleri fotoğraflayan Ayşe Turan, daha önce yeşeren çiğdem çiçeklerini görmek amacıyla geldiklerini belirterek, "Dağlardaki karların erimesiyle birlikte yeşeren çiğdem çiçeklerini görmek için bugün yeniden buraya geldik. Geçtiğimiz haftalarda da ziyaret etmiştik; ancak dün gece yağan karın ardından tekrar görmek istedik. Bembeyaz karların arasından çıkan bu narin çiçekler, adeta doğanın yeniden uyanışını gösteriyor. Doğanın bu eşsiz manzarasını yerinde görmek isteyen herkese burayı ziyaret etmelerini tavsiye ederim" dedi.
Zehra Yamaç, bugün kar altında açan çiğdem çiçeklerini görmek için bölgeye geldiklerini belirterek, "Bugün kar altında açan çiğdem çiçeklerini görmeye geldik. Çok güzel bir manzarası var. Arkadaşımla birlikte bol bol fotoğraf çektik ve çok mutlu bir şekilde buradan ayrılıyoruz. Sizleri de buraya bekleriz" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ