Bağcılar Belediyesi’nden depremzedelere psikolojik destek

Bağcılar Belediyesi’nden depremzedelere psikolojik destek

Genel 10.02.2023 10:41:39 0
Bağcılar Belediyesi’nden depremzedelere psikolojik destek
Tarih: 10.02.2023 10:41 Güncelleme: 10.02.2023 10:41
Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu illerden Bağcılar’a getirilen depremzedelere Bağcılar Belediyesi tarafından psikolojik destek veriliyor. Uzman klinik psikologlar, yaşlı, kadın ve çocukların bu süreci en az hasarla atlatmalarını amaçlıyor.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evsiz kalanların bir bölümü Bağcılar’da otellerde ağırlanıyor. Bağcılar Belediyesi de otellere yerleştirilen depremzede ailelere sosyal ve psikolojik olarak yardım eli uzatıyor. Uzman klinik psikologlar, deprem sonrası özellikle çocuklar ve kadınlar da yaşanabilecek psikolojik travma ve ruhsal çöküntülere psikolojik destek sunuyor.

Sürecin en az hasarla atlatılması amaçlanıyor
Psikologlar yaptıkları görüşmelerle; deprem sonrası kişilerde yerinde duramama, ani irkilmeler yaşama, uyku düzeninin bozulması, güvensizlik, yabancılaşma, sosyal geri çekilme gibi fiziksel ve sosyal tepkilerin de ortaya çıkabilecek durumların en az hasarla atlatılması için çaba gösteriyor. Deprem anında ve sonrasında yaşadıklarını anlatan kişileri dinleyen ekipler, vatandaşların taleplerini ilgili birimlere aktarmak üzere not aldı.

Sallanan tabelayı görünce deprem oluyor sanıyorum
Hatay’dan gelen 14 yaşındaki Emirhan Genç, deprem sırasında ayakta olduğunu belirterek, “Gece sallanmaya başlayınca hemen küçük kız kardeşimin odasına koştum. Orada olmadığını görünce annemin yanına koştum. Deprem hafifledi. Bittiğini zannettik ancak tekrar başladı. Elbise dolabı üstümüze geldi. Babam üzerimize düşmesini önledi. Sonra yan duvardaki camlar patladı. El ve ayaklarımdan yaralandım. Dışarı koştuk. Merdivenler çökmüştü. Zorlukla aşağı indik. Çok yağmur yağıyordu. Şehirden uzakta zeytinliğe gittik. Bir gün orada arabanın içinde kaldık. Deprem çok kötü bir his. Otururken en ufak bir sallantıda veya sallanan tabelayı görünce deprem oldu sanıyorum. Psikolojik tedaviyi özellikle annem için istiyorum. O çok etkilendi. Bize bu desteği sunan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’e de teşekkür ediyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ