Babacan'dan Davutoğlu'na mesaj: Böyle olursa bu yol beraber yürünmez

6'lı masanın küçük ortakları arasındaki kavga devam ediyor. Ahmet Davutoğlu'nun alınganlık yaptığını belirten Babacan, herkesin birbirini idare etmesi gerektiğini söyledi.

Politika 30.07.2022 17:21:00 0
Babacan
Tarih: 30.07.2022 17:25 Güncelleme: 30.07.2022 17:21

AK Parti'den ayrıldıktan sonra yeni parti kurarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından oluşturulan 6'lı masada kendilerine yer bulan iki isim: Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan.

Siyasetlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nefreti üzerine oluşturan iki isim son dönemde birbirine girdi.

21'de 21 reddedildi

Olaylar, Ali Babacan'ın Ahmet Davutoğlu'nun ittifak teklifini reddetmesiyle başladı.

Ali Babacan, "Sayın Davutoğlu, 'Saadet, Gelecek ve Deva ittifak yapalım' diye önerdi. Partinin yetkili organlarına götürdük. Başkanlık kurulunda 21'de 21 reddedildi. Bir kişi bile desteklemedi." açıklamasını yaptı.

Bu sözlere Gelecek Partisi'nden sert yanıt geldi.

"Sizi adam yerine koyup.."

Gelecek Partisi'nden, "En büyük hata sizi adam yerine koyup o teklifi getirenlerdedir." açıklaması geldi.

İki parti arasındaki kavgaya ilişkin DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan bir açıklama daha geldi.

"Bu uzun yol yürünmez"

Karar TV canlı yayınında Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayan Babacan, "Altılı masa diye bir yapı kurduk, yol arkadaşlığı var. Tüm bu süreçte böyle ufak tefek şeylere takılırsak bu uzun yol yürünmez. Herkes birbirini biraz idare edecek, anlayışla karşılayacağız." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ne demişti?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Ben şimdi DEVA’da “hayır” diyen 21 arkadaşıma soruyorum: İki paragraflık bu metinde sizi ne rahatsız etti kimlik olarak? “28 Şubat’ı yapmak isterlerse onlara karşı mücadele edeceğiz” dememiz mi rahatsız etti? “28 Şubat’ı bir örtü gibi istismar ederek yolsuzluk yapanlara karşı mücadele edeceğiz” dememiz mi? Bizlerle beraber olmak rahatsız ettiyse altılı masada da beraberiz. Atomize olan siyaseti toparlamamız lazım. Burada “ben” dememek, ego yapmamak lazım." demişti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ