Aziziye’den Hatay’a kardeşlik sofrası

Aziziye’den Hatay’a kardeşlik sofrası

Genel 19.04.2023 23:51:13 0
Aziziye’den Hatay’a kardeşlik sofrası
Tarih: 19.04.2023 23:51 Güncelleme: 19.04.2023 23:51
Aziziye Belediyesi’nin deprem bölgesi için başlattığı dayanışma seferberliği son sürat devam ediyor.
Aziziye Belediyesi, bölgede devam eden konteyner kent çalışmasının yanı sıra depremzedelere yönelik sosyal etkinlikleri de ihmal etmiyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da katılımıyla Hatay’da depremzede aileler için verilen iftar yemeği, adeta Erzurum’dan deprem bölgesine uzanan kardeşlik köprüsüne dönüştü. Hatay Kırıkhan’daki deprem çadırları ve konteyner kentlerde yaşayan depremzede vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya gelen Başkan Orhan, “Bizim milletimizi asil kılan en önemli faktörlerden birisi de, zor günlerde bir arada olmamız ve birbirimize kenetlenmemizdir” dedi.
Dayanışmanın Sofrası
Depremzede aileler için organize edilen Kardeşlik İftarı programında konuşan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 6 Şubat depreminin hemen ardından devletin tüm imkanları ve kurumlarıyla seferber olduğunun altını çizerek, “Biz de bu seferberlik doğrultusunda Aziziye Belediyesi olarak buradayız. Depremzede ailelerimizi Erzurum’da, Aziziye’de konuk ettiğimiz gibi, deprem bölgesinde de yine sizlerle birlikteyiz. Dolayısıyla bu sofra sadece bir iftar sofrası değil, kardeşliğin, dayanışmanın sofrası. Asrın felaketini, asrın dayanışmasına nasıl dönüştürdüğümüzün bir göstergesi. Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Konteyner Kent Bitmek Üzere
İftar çadırında depremzede ailelere yemek dağıtan ve onlarla bol bol sohbet eden Aziziye Belediye Başkanı Orhan, Antakya’da konteynerlerle kurulan Ilıca-Dadaşkent Yerleşkesi’nde de sona gelindiğini bildirdi. Başkan Orhan, “Konteyner kentimizi tamamladık, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını da bitirmek üzereyiz. Sıcacık yuvalarımızı Allah’ın izniyle bu ay sonunda depremzede ailelerimize teslim edeceğiz” dedi.
Aziziye Belediye Başkanı Orhan, bayramda de depremzede ailelere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ