Aziz Yıldırım'dan Süper Kupa açıklaması: 'Atatürk ile ne ilgisi var Riyad'daki kupanın?'

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, Suudi Arabistan'da oynanması beklenen ancak daha sonra iptal edilen Süper Kupa hakkında "Riyad'a gittiler, Atatürk ile ne ilgisi var Riyad'daki kupanın?" diye tepki gösterdi.

Spor 24.05.2024 21:44:00 0
Aziz Yıldırım
Tarih: 24.05.2024 21:47 Güncelleme: 26.05.2024 17:44

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, Suudi Arabistan'da oynanması beklenen ancak daha sonra iptal edilen Süper Kupa hakkında "Riyad'a gittiler, Atatürk ile ne ilgisi var Riyad'daki kupanın? Tutturuyorsunuz Atatürk tişörtü giyeceğiz diye" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmadığı takdirde ise 8-9 Haziran tarihlerinde çoğunluğa bakılmaksızın yapılacağını açıklamıştı.

Genel kurula 46 bin 410 üyenin katılacağı belirtilirken, adalık başvuruları 23 Mayıs saat 18.00'e dek yapılabildi.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç arasında 6 sene sonra yapılacak seçim yarışı öncesinde her iki aday da çalışmalarını sürdürürüyor.

20 senelik başkanlığının ardından 3 yıl daha başkanlık görevini yürütmek isteyen Yıldırım, sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

"Riyad’a gittiler, Atatürk ile ne ilgisi var Riyad’daki kupanın?"

72 yaşındaki Aziz Yıldırım, burada Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması beklenen ancak daha sonra iptal edilen 2023 Süper Kupa maçı hakkında konuştu.

Yıldırım, şu sözleri sarf etti:

Riyad'a gittiler, Atatürk ile ne ilgisi var Riyad'daki kupanın? Tutturuyorsunuz Atatürk tişörtü giyeceğiz diye. Bunları yapacaksanız önceden organize etsenize.

Neler yaşanmıştı?

29 Aralık 2023 tarihinde oynanması beklenen maçta Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermemesinden dolayı iki kulüp mücadeleyi oynamama kararı almıştı.

Daha sonra ise Türkiye Futbol Federasyonu bu finalin Şanlıurfa'da oynanacağını duyurmuştu.

7 Nisan'daki maça fikstür yoğunluğu nedeniyle U19 takımını gönderen sarı-lacivertliler, Mauro Icardi'nin 1. dakikada attığı golün ardından sahadan çekilmişti.

Bu hareket sonrasında ise Profesyonel Disiplin Kurulu, Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip saydı ve kupayı sarı-kırmızılı takıma verdi.


Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem