Aziz Yıldırım'dan Süper Kupa açıklaması: 'Atatürk ile ne ilgisi var Riyad'daki kupanın?'

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, Suudi Arabistan'da oynanması beklenen ancak daha sonra iptal edilen Süper Kupa hakkında "Riyad'a gittiler, Atatürk ile ne ilgisi var Riyad'daki kupanın?" diye tepki gösterdi.

Van Spor 24.05.2024 21:44:00 0
Aziz Yıldırım
Tarih: 24.05.2024 21:47 Güncelleme: 26.05.2024 17:44

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, Suudi Arabistan'da oynanması beklenen ancak daha sonra iptal edilen Süper Kupa hakkında "Riyad'a gittiler, Atatürk ile ne ilgisi var Riyad'daki kupanın? Tutturuyorsunuz Atatürk tişörtü giyeceğiz diye" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmadığı takdirde ise 8-9 Haziran tarihlerinde çoğunluğa bakılmaksızın yapılacağını açıklamıştı.

Genel kurula 46 bin 410 üyenin katılacağı belirtilirken, adalık başvuruları 23 Mayıs saat 18.00'e dek yapılabildi.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç arasında 6 sene sonra yapılacak seçim yarışı öncesinde her iki aday da çalışmalarını sürdürürüyor.

20 senelik başkanlığının ardından 3 yıl daha başkanlık görevini yürütmek isteyen Yıldırım, sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

"Riyad’a gittiler, Atatürk ile ne ilgisi var Riyad’daki kupanın?"

72 yaşındaki Aziz Yıldırım, burada Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması beklenen ancak daha sonra iptal edilen 2023 Süper Kupa maçı hakkında konuştu.

Yıldırım, şu sözleri sarf etti:

Riyad'a gittiler, Atatürk ile ne ilgisi var Riyad'daki kupanın? Tutturuyorsunuz Atatürk tişörtü giyeceğiz diye. Bunları yapacaksanız önceden organize etsenize.

Neler yaşanmıştı?

29 Aralık 2023 tarihinde oynanması beklenen maçta Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermemesinden dolayı iki kulüp mücadeleyi oynamama kararı almıştı.

Daha sonra ise Türkiye Futbol Federasyonu bu finalin Şanlıurfa'da oynanacağını duyurmuştu.

7 Nisan'daki maça fikstür yoğunluğu nedeniyle U19 takımını gönderen sarı-lacivertliler, Mauro Icardi'nin 1. dakikada attığı golün ardından sahadan çekilmişti.

Bu hareket sonrasında ise Profesyonel Disiplin Kurulu, Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip saydı ve kupayı sarı-kırmızılı takıma verdi.

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ