Azerbaycan, Karabağ'da antiterör operasyonu başlattı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Dünya 19.09.2023 13:37:00 0
Azerbaycan, Karabağ
Tarih: 19.09.2023 13:40 Güncelleme: 19.09.2023 15:02

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada sivillerin kesinlikle hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği belirtildi. 

Karabağ'daki 50 yıllık işgali 2. Karabağ Savaşı ile sonlandıran Azerbaycan, uzun süredir Ermenistan provokasyonları ile mücadele ediyor.

Barış için elinden geleni yapan Azerbaycan, bu konuda karşı taraftan bir çaba göremeyince harekete geçti.

Karabağ'da antiterör operasyonu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da bulunan yasadışı silahlı Ermeni varlığını sonlandırmak, anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Operasyonun amacının, Karabağ'ı yasa dışı silahlı Ermeni gruplardan temizlenmesi olarak belirtildi.

"Yalnızca meşru askeri hedefler yok ediliyor"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmıyor, yalnızca meşru askeri hedefler yok ediliyor.

Ermeni silahlı grupları, Azerbaycan hava sahasını kullanan havayolu şirketlerinin yolcu uçaklarının GPS uydu navigasyon sistemlerine karşı bir kez daha radyo bozucular kullandı.

Rus Barış Koruma Birliği'nin Azerbaycan topraklarında geçici olarak konuşlandığı Ermeni Silahlı Kuvvetleri birlikleri, Azerbaycan Ordusu'nun Ağdam bölgesi yönündeki mevzilerine topçu tesislerinden ateş açıyor. İlgili birimlerimizce bu doğrultuda müdahale tedbirleri alınıyor

Türk-Rus birliklerine bilgi verildi

Diğer yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'daki Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Başkanlığına devam eden faaliyetlerle ilgili bilgi verildiği belirtildi.

Fuzuli-Şuşa yolundaki patlama bardağı taşıran son damla oldu

Uzun süredir Azerbaycan tarafının, Karabağ'daki yasa dışı silahlı Ermeni unsurlarının silah bırakması ve bölgeye döşenen mayınların haritasının teslim edilmesi yönünde talepleri Ermenistan tarafından karşılanmadı.

Resmi olarak Azerbaycan toprağı olan Karabağ'da yerleştirilen mayınlar bölge halkının güvenliğini tehlikeye atarken bir yandan da bölgede huzur ve istikrarın sağlanmasına yönelik çalışmalar silahlı grupların tacizine uğruyor.

Savaş döneminden kalan ve sonradan yasa dışı grupların yerleştirdiği mayınlar sabah saatlerinde acı bir olaya neden oldu.

Ermeni vekil: Azerbaycan, hedefleri seçti

Bu arada Ermenistanlı milletvekili Tigran Abrahamyan, Azerbaycan'ın Karabağ'daki çeşitli askeri tesislere yönelik operasyon başlattığını söyledi.

Ermenistan basınına göre, Abrahamyan, "Şu anda ateş altında olan öncelikli hedefler seçildi. Saldırılar devam ediyor." dedi.

4 polis mayın patlamasında hayatını kaybetti

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde, yasa dışı faaliyetlerde bulunan silahlı Ermeni grupların döşediği bir mayın daha infilak etti.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, polise ait "Kamaz" marka araç Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa yolunda ilerlerken yerel saatle 04.30 sıralarında ermeni gruplar tarafından döşenen bir mayının infilak ettiği belirtildi.

Hocavend ilinin Tağaverd köyünde yeni yapılan tünel yolunda meydana gelen patlamada polis memurları Asım Camalzade, Ramil Şirinov, Seymur Mahmudov ve Hazar Zamanov olay yerinde hayatını kaybetti. Bakanlık, yaralanan 5 kişinin ise hastaneye sevk edildiğini ve terör eylemi olarak nitelendirilen olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Azerbaycanlı 2 işçi ölmüştü

Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi, bugün yerel saatle 03.45 sıralarında Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa karayolunda çalışma yürüten karayolları devlet dairesine ait bir aracın geçişi sırasında tanksavar mayının infilak etmesi sonucu 2 kurum çalışanının hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ