Azerbaycan Kars Başkonsolosu Guliyev’den Rektör Hacımüftüoğlu’na hayırlı olsun ziyareti

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Guliyev’den Rektör Hacımüftüoğlu’na hayırlı olsun ziyareti

Genel 6.09.2024 10:39:15 0
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Guliyev’den Rektör Hacımüftüoğlu’na hayırlı olsun ziyareti
Tarih: 06.09.2024 10:39
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaret sırasında, iki kardeş ülke olan Türkiye ve Azerbaycan arasındaki güçlü ve dostane ilişkiler bir kez daha vurgulandı. Rektör Hacımüftüoğlu, Azerbaycan’ın bağımsızlık mücadelesinde Türkiye’nin verdiği desteği hatırlatarak, iki ülke arasındaki bağların tarih boyunca güçlü kaldığını belirtti.
Görüşmede, Atatürk Üniversitesinde eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler vesilesiyle kurulan gönül köprüsüne de değinildi. Rektör Hacımüftüoğlu, Azerbaycanlı öğrencilerin üniversitenin kültürel çeşitliliğine ve akademik ortamına büyük katkı sağladığını ifade ederek: "Azerbaycanlı kardeşlerimizle aramızdaki bu bağ, sadece akademik bir ilişki olmanın ötesinde, gönüllerimizde de derin izler bırakan bir dostluk köprüsüdür. Atatürk Üniversitesi, iki ülke arasındaki bu güçlü bağı daha da pekiştirmek adına elinden geleni yapmaya devam edecektir" dedi.
Başkonsolos Guliyev ise, Atatürk Üniversitesinin Azerbaycanlı öğrencilere sunduğu imkanlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki eğitim ve kültür iş birliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Guliyev: "Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bu güçlü kardeşlik bağı, eğitim alanındaki iş birliği ile daha da kuvvetlenmektedir. Atatürk Üniversitesi, Azerbaycanlı öğrencilerimizin ikinci evi olmuştur" ifadelerini kullandı.
Ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin ve ortak projelerin daha da geliştirilmesi konusunda karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem