Ayşe Türkmenoğlu, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı'nın vizyonunu anlattı

Cumhurbaşkanı Başdanışman ve Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Başkan Yardımcısı Ayşe Türkmenoğlu, vakfın amacını ve vizyonuyla ilgili merak edilenleri paylaştı.

Politika 2.12.2022 16:13:00 0
Ayşe Türkmenoğlu, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı
Tarih: 02.12.2022 16:18 Güncelleme: 02.12.2022 16:13

Cumhurbaşkanı Başdanışman ve Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Başkan Yardımcısı Ayşe Türkmenoğlu, Akit TV ekranlarındaki 'Gün Başlıyor' programına katıldı.

Türkmenoğlu, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı'nın ilk önce dernek olarak kurulup daha sonra vakfa çevrildiğini belirten Türkmenoğlu, vakfın amacından bahsetti.

"Amaç şuydu; gönül coğrafyamızda Türk soylu, Türk kökenli insanlar dünyanın neresindeyse o insanlarla kültürel iş birliğimizi sağlamak, milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak, yine hükümetler arası yumuşak güç olayında biraz daha rol oynamak olduğunu söyleyebilirim." diyen Türkmenoğlu, vakfın Türkiye Parlamenterler Birliği ile karıştırıldığını ifade etti.

"Türkiye Parlamenterler Birliği ile karıştırılıyoruz"
"Özellikle vakfımızı Türkiye Parlamenterler Birliği ile karıştıran vatandaşlarımız hatta siyasilerimiz de var." sözleriyle karışıklığa dikkat çeken Ayşe Türkmenoğlu, "Türkiye Parlamenterler Birliği, Meclis’te kurulan ve milletvekillerinin oluşturduğu bir birlik. Ama Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı'nın ufku ve vizyonu çok farklı." dedi.

Türkmenoğlu, daha sonra Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı'nın yaptıklarından ve önümüzdeki süreçte neler yapacağından bahsetti.

"Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı'nın ufku ve vizyonu çok farklı"
Türkmenoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı, 2016 yılında kuruldu. Daha önce dernek olarak faaliyet gösteren bir kuruluştu. Dernek hala devam ediyor biz onu sonra vakfa da çevirdik. Ben de kuruluşundan itibaren vakıfta yer alıyorum. Amaç şuydu, gönül coğrafyamızda Türk soylu, Türk kökenli insanlar dünyanın neresindeyse o insanlarla kültürel iş birliğimizi sağlamak, milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak, yine hükümetler arası yumuşak güç olayında biraz daha rol oynamak olduğunu söyleyebilirim. Özellikle vakfımızı Türkiye Parlamenterler Birliği ile karıştıran vatandaşlarımız hatta siyasilerimiz de var. Türkiye Parlamenterler Birliği, Meclis’te kurulan ve milletvekillerinin oluşturduğu bir birlik. Ama Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı'nın ufku ve vizyonu çok farklı.

"Gönül coğrafyamız Türkiye Cumhuriyeti’nin 780 bin kilometrekaresinden çok daha büyük."
Şu anda vakfımızın 2016 yılında bu yana yaptığı çok önemli çalışmalar var. Yurt dışından gelen Türk soylu öğrencilerimize çeşitli eğitim imkanları verdik. Öğrencilerimize vakfın gücü doğrultusunda eğitim yardımları yapıldı. Bir taraftan bu eğitimleri yaparken aynı zamanda kültürel birliğimizi anlamak amacıyla maturidi çalıştayı yaptık. Yine Balkanlardan özellikle Çanakkale şehitlerimizin torunlarıyla iletişim kuruldu. Türkiye’de onlar Çanakkale, İstanbul ve Ankara’yı gezdiler. Onlar kendi dedelerinin mezarlarını da buldular Çanakkale’de. Demiştik ya gönül coğrafyamız Türkiye Cumhuriyeti’nin 780 bin kilometrekaresinden çok daha büyük. Tüm dünya olarak da nitelemek lazım.

"Türkiye'nin bu pusulunda bir nebze de olsa katkı sağlamak istiyoruz"
Bundan sonraki süreçte de Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı, hem bu kültürel organizasyonları yapmak bir taraftan da iş dünyası konseyimiz var bizim. İş dünyası konseyimizde de Türkiye’nin sayılı iş insanları var. Sektöründe lider ve güvenilir iş insanlarımız var. Bir taraftan gençlik konseyimiz var. Gençlik konseyimizde de hem burada hem yurt dışında neler yapabiliriz bu projeleri hayata geçirmek isteyen çok heyecanlı gençlerimiz var. Bizim Parlamenterler Vakfı olarak gelecek Türkiye yüzyılında, Türkiye’nin bu lider özelliğini biraz daha bir tık daha ön plana çıkaracağız. Türkiye’yi bir pusula olarak görüyorlar. Bunu hepimiz biliyoruz. Türkiye'nin bu pusulunda bir nebze de olsa katkı sağlamak istiyoruz.

"Türkiye’nin geleceğinin inşasında ben de söz sahibi olmak istiyorum diyen iş adamlarımızı da konseyimizde görmek istiyorum"
Buradan bu konuya ilgi duyan tüm gençlerimize vakfımızın web sitesini incelemeye ve vakfımızın gençlik konseyine üye olmaya davet etmek istiyorum. Vatanını seven, Türkiye’nin geleceğinin inşasında ben de söz sahibi olmak istiyorum diyen iş adamlarımızı da konseyimizde görmek istiyorum. Bizler şer ittifakı karşısında vatanını seven, dürüst, güvenilir insanların da bir araya gelmesi gerekiyor. Bu düşüncelerle vakfımız faaliyetlerini icra ediyor. Yakın dönemde vakfımızın faaliyetlerini çok daha rahat göreceksiniz. Vakfımızın üniversitelerde programlarına başlayacağız. Gençlerimizin Türkiye Yüzyılı'yla ilgili ne beklentileri var, bizler neyi hedefliyoruz, onların beklentileri nedir gibi çalışmalar yapacağız."

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ