Aynı takımda top koşturan ikizler oyunda karıştırılabiliyor

Sivas'ta aynı takımda forma giyen tek yumurta ikizi kız kardeşler, birbirine o kadar benziyor ki oyun içinde bile takım arkadaşları tarafından karıştırılabiliyorlar.

Van Spor 3.01.2023 12:43:00 0
Aynı takımda top koşturan ikizler oyunda karıştırılabiliyor
Tarih: 03.01.2023 12:47 Güncelleme: 03.01.2023 12:43

Sivas'ta yaşayan tek yumurta ikizleri Ece ve Naz Laçoğlu futbola olan ilgileriyle dikkat çekiyor. İkizlerin futbola olan merakı erkek arkadaşlarını izleyerek başladı. Zaman zaman erkek arkadaşlarıyla mahalle maçları da yapar kardeşler futbolu profesyonel olarak oynamaya karar verdi. Okullarının futbol takımına giren kardeşler bir süre sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kız Futbol Kulübünün dikkatini çekmeyi başardı. Takıma transfer olmalarının ardından sıkı bir şekilde antrenmanlara başlayan kardeşler sağ ve sol kanat mevkisinde görev yapıyor. Tek yumurta ikizler birbirine o kadar çok benziyor ki takım arkadaşları ve taraftarlarca sürekli karıştırılıyor. Futbolu çok sevdiklerini belirten ikizlerin en büyük hayali birlikte milli takım formanı giymek.

Eleştirilere golleriyle cevap veriyorlar

Ece Laçoğlu, futbolun erkek oyunu olduğunu iddia edip kendilerini eleştirenlere atıkları gollerle cevap verdiklerini söyleyerek, ‘'Babam jandarma uzman çavuş olarak görev yapıyor. O zamanlarda Şırnak'ta görev yapıyordu. Şırnak'ta çok sosyal aktivite yoktu. Bizim futbola olan hevesimiz orada ki çim sahada başladı. Oradaki bulunan aileler ve arkadaşlarımız ‘ Siz kızsınız ne anlarsınız futboldan' diyorlardı. Ama biz yılmadan oynamaya devam ettik. Daha sonra babamın tayini Sivas'a çıktı. Okuldaki hocamızın bizi futbol takımına davet etmesinin ardından biz de takıma katıldık. Ora bir süre oynadıktan sonra bizi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kız Futbol Kulübü'ne çağırdılar. Bizde gelen teklifi kabul ettik. Hedefimiz büyük kulüplerin alt yapısına girmek ve profesyonelce oynamak. Milli takımda da oynamak istiyoruz. Okulda da genellikle ‘Siz ne anlarsınız futboldan kız oyunu değil bu erkek oyunu bir gol dahi atamazsınız' diyorlar. Biz bu sözlere sahada gol atarak cevabımızı veriyoruz. Yani futbol bence erkek oyunu değil erkeklerden daha iyi oynadığımızı burada onlara kanıtlıyoruz. Ben sol kanatta oynuyorum, ikizimde sağ kanatta oynuyor. Takımın kanatları bize emanet'' şeklinde konuştu.

"Sahada gözlerimiz birbirimizi arıyor"

Naz Laçoğlu, ikiziyle uyumlu bir şekilde oynadıklarını belirterek, “Şırnak'ta bizim için çok fazla sosyal aktivite yoktu. Kaldığımız lojmanın bahçesinde çim saha vardı. Bizde o sahada futbola başladık. Aileler ve çevremizdeki insanlar ‘Erkek oyunu bu oynamayın' dediler fakat biz pes etmedik ve oynamaya devam ettik. Daha sonra babamızın tayini Sivas'a çıktı. Sivas'a gelmemizin ardından okulun futbol takımında oynamaya başladık. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kız Futbol Kulübü bizi beğendi ve bizi takımlarına çağırdılar. Biz de kulübe gittik. Takım arkadaşlarımız biz tek yumurta ikizi olduğumuz için bizi çok karıştırıyorlar. Futbolu çok seviyoruz ve iyi oynuyoruz. İkizimle de takımda çok iyi anlaşıyoruz. İkizimle aynı kulüpte oynuyoruz ve hep aynı yerlerde devam etmek istiyoruz. Birbirimizden hiç ayrılmak istemiyoruz. Maçlarda ikizimle iyi anlaşıyoruz. Sahada gözümüz hep birbirimizi arıyor ve paslaşıp gol atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ