Tarih: 09.07.2024 07:07

Aydın Doğan Medya Sektörüne Veda Etti: Doğan Burda Yeni Sahiplerini Buldu!

Facebook Twitter Linked-in

DOĞAN BURDA SATILDI, AYDIN DOĞAN TAMAMEN ÇEKİLDİ

Demirören Grubu'na gerçekleşen satışın ardından medya sektöründeki son varlığı olan Doğan Burda Dergi Grubu da yeni bir yatırım fonu grubuna satışı gerçekleşti. Bu satışla birlikte Doğan Holding, kuruluşundan bu yana faaliyet gösterdiği medya sektöründen tamamen ayrıldı. 1988 yılında Alman Hubert Burda grubu ile ortaklığa dayanan işletme, 10 milyon dolar karşılığında el değiştirdi.

DOĞAN HOLDİNG VE BURDA GMBH PAYLARI SATILDI

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ve Burda GmbH tarafından paylaşılan %38,22 ve %38,09'luk hisseler, firma ve fonlar bünyesindeğini ifade eden satışa konu oldu. Doğan Burda'nın kalan hisseleriyse sırasıyla diğer ortaklar ve Borsa İstanbul aracılığıyla işlem görmekte.

AYRILIĞI DUYURAN AÇIKLAMA

Doğan Burda Dergi Grubu'ndan yapılan KAP bildirisinde, yönetimde olan Çağlar Göğüş ve Cem Başar liderliğindeki durum ve satışın detayları paylaşıldı. Bildiride, şirketin ödenmiş sermayesinde yer alan payların, bir dizi pazarlık sonucu Amerikan doları cinsinden belirlenen 10 milyon dolar bedelle satıldığı bilgisi yer aldı. Satış işleminin tüm hukuki şartların yerine getirilmesinin ardından tamamlanacağı ve potansiyel duyumların şirketin çıkarlarına zarar verebileceği kaygısıyla bildirimi ertelediği ifade edildi.

ÖNCEKİ SATIŞ NEYDİ?

Bilindiği gibi, Doğan Medya Grubu'nun CNN Türk, Kanal D, Hürriyet gibi önemli basın yayın organlarını da içeren geniş portföyü Mart 2018'de Demirören Holding tarafından satın alınmıştı. Ancak, Borsa İstanbul'da işlem gören kamuya açık bir şirket olan Doğan Burda Dergi Grubu'nu o dönemde yapılan satış dışında tutulmuştu. Şimdi ise Doğan Burda'nın da satışıyla Aydın Doğan ve Doğan Holding'in medya sektöründeki faaliyetleri sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —