Aydemir: ‘Çanakkale Destanı Türk Milletinin manasıdır’

Aydemir: ‘Çanakkale Destanı Türk Milletinin manasıdır’

Genel 18.03.2023 11:46:59 0
Aydemir: ‘Çanakkale Destanı Türk Milletinin manasıdır’
Tarih: 18.03.2023 11:46
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Çanakkale Destanı; müellifi Türk Milleti; özü vahdet ve tevhide teslimiyet; ufku tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet; vurgusu İla’yı Kelimetullah için devlet ebed müddet olan milli kıyamdır. ‘ dedi.
Çanakkale Bir Beka Destanıdır
Milletvekili Aydemir, ‘Çanakkale Destanı topyekun Yüce Milletimizin İstiklal ve istikbal, Devletin bekası için varlığını adaması; Hakkın batıla muzafferiyeti; birlik, beraberlik ve kardeşliğin cihana kaydıdır. ‘ mesajını paylaştı.
Çanakkale Tevhid Yoluna Adanmışlıktır
Milletvekili Aydemir, ‘Çanakkale Destanı tarihini kendi yazan bir milletin, Kuntayca, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ kararlılığı; Akifçe, ‘Cânı, cânânı, bütün vârımı alsın da Hudâ/ Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ’ niyazıdır. ‘ vurgusunu paylaştı.
Çanakkale Hakkın Batıla Galip Gelmesidir
Milletvekili Aydemir, ‘Çanakkale Destanı ‘Türk Milletine kefen biçmeye kalkışanların akıbetleri berbat olur’ gerçeğinin tescili; Akif’in tasviriyle, ‘Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından/Alınır kal’â mı göğsündeki kat kat îman?/Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?/ Çünkü te’sis-i İlâhî o metîn istihkâm’ imanının takdimidir. ‘ dedi
Çanakkale Hakkın Rızasına Teslimiyettir
Milletvekili Aydemir mesajında, ‘Çanakkale Destanı tevhid uğrunda can verme sırrına mazhar olan bir milletin, ‘Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz/Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz’ azmi; Hakkın rızasına ram olma ahdidir. ‘ ifadesine yer verdi.
Niyaz
Milletvekili Aydemir, ‘Yüce Milletimizin Çanakkale Zaferi coşkusunu paylaşıyor, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, Milli şairimizin Milli Marşımızdaki ‘Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyyet/ Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl’ tebşirini kaydediyor; devletin dirliği, milletin birliği, vatanın bütünlüğü yolunda nefsinden geçme ahdimizi paylaşıyoruz. ‘ dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem