Aybüke Pusat'tan Boykot Desteğine TRT'den Jet Cevap: Diziden Atıldı!

Muhalefetin boykot çağrısına destek veren oyuncunun TRT ile ilişkisi sonlandırıldı.

Genel 2.04.2025 15:10:00 0
Aybüke Pusat
Tarih: 02.04.2025 15:14 Güncelleme: 02.04.2025 15:20

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, yaptığı açıklamayla Teşkilat dizisi oyuncusu Aybüke Pusat'ın, muhalefetin milli ekonomiyi hedef alan boykot çağrılarına destek vermesinin ardından kadro dışı bırakıldığını duyurdu. Bu karar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

BOYKOTUN HEDEFİNE GİREN İSİM

Son dönemde muhalefet tarafından başlatılan ve milli ekonomiyi hedef aldığı iddia edilen boykot çağrılarına destek veren ünlülerden biri de Aybüke Pusat'tı. Oyuncunun, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar tepkilere neden olmuştu.

TRT GENEL MÜDÜRÜ SOBACHI AÇIKLADI: “PARÇASI OLMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ”

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Pusat'ın davranışlarının hayal kırıklığı yarattığını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Türkiye’nin kamu yayıncısı TRT, nitelikli yayıncılığı ve içerikleriyle ülkemizde ve küresel alanda büyük teveccüh gören bir Türkiye markasıdır. TRT’nin itibarını ve marka gücünü korumak, TRT yönetiminin en önemli sorumluluklarından biridir... Milletimizi temsil eden TRT’nin projelerinde yer alan kişilerin, içinde bulunduğu proje devam ettiği sürece, bir siyasi parti tarafından başlatıldığı açık olan (dolayısıyla siyasi niteliğiyle ön plana çıkan), ülkemizin ekonomisini hedef alan, siyaseti ve toplumu dizayn etme amacı taşıyan, milleti kutuplaştıran bir siyasi kampanyanın parçası olması asla kabul edilemez.”

Sobacı açıklamasında, Pusat’ın TRT projelerinde yer alırken boykot çağrısına destek vermesini "tutarsızlık ve hadsizlik" olarak nitelendirerek, benzer durumların yaşanmaması için gerekli adımların atılacağını vurguladı. Ayrıca dizinin stok bölümlerine rağmen senaryoda revizeye gidileceği belirtildi.

DİZİDE REVİZYONLAR DEVAM EDECEK

Pusat’ın ayrılmasıyla birlikte Teşkilat dizisi kadrosunda değişiklikler yapılacak ve senaryo buna göre düzenlenecek. TRT yönetimi, kamu yayıncılığı ilkelerine bağlı kalmaya devam edeceklerini ve benzer durumlarda gerekli hassasiyeti göstereceklerini vurguladı.

"PARÇASI OLMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ"

"Türkiye'nin kamu yayıncısı TRT, nitelikli yayıncılığı ve içerikleriyle ülkemizde ve küresel alanda büyük teveccüh gören bir Türkiye markasıdır. TRT'nin itibarını ve marka gücünü korumak, TRT yönetiminin en önemli sorumluluklarından biridir.

TRT ile çalışan firmalar ve kişiler de kamu yayıncılığı ilkelerini bilir ve bir TRT projesinde yer alırken bu ilkeler doğrultusunda hareket etme sorumluluğunu üstlenirler.

Milletimizi temsil eden TRT'nin projelerinde yer alan kişilerin, içinde bulunduğu proje devam ettiği sürece, bir siyasi parti tarafından başlatıldığı açık olan (dolayısıyla siyasi niteliğiyle ön plana çıkan), ülkemizin ekonomisini hedef alan, siyaseti ve toplumu dizayn etme amacı taşıyan, milleti kutuplaştıran bir siyasi kampanyanın parçası olması asla kabul edilemez.

"HADSİZLİĞE MÜSAADE EDİLMESİ BEKLENEMEZ"

Siyasi bir grubun politik amaçları için sahaya sürdüğü boykot çağrısına alet olmak, TRT'nin ilkelerine, kamu yayıncılığı anlayışına ve mesleki profesyonelliğe açıkça aykırılık teşkil etmektedir.

Ayrıca, bir yandan TRT yapımlarında yer alırken diğer yandan mesnetsiz iddialarla TRT'yi de kapsayan boykot çağrısına destek verme tutarsızlığına ve hadsizliğine müsaade edilmesi beklenemez.

Bu bağlamda, TRT 1'de yayınlanan Teşkilat dizisinde rol alan bir oyuncunun paylaşımları TRT'nin kurumsal ilkeleri ile asla bağdaşmamaktadır. Teşkilat dizisi izleyicilerini de hayal kırıklığına uğratan paylaşımlar nedeniyle söz konusu kişi diziden çıkarılmıştır. Dizinin stok bölümleri çekilmiş olmasına rağmen, dizinin senaryosunda revizeye gidilecektir. Benzeri durumlar için de gerekli adımların atılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ