Ay-Yıldızlar Karadağ'a Gözdağı Vermeye Hazır: Evinde Galibiyet Avı!

A Milli Takım Karadağ'la karşılaşmaya hazırlanıyor.

Spor 11.10.2024 15:42:00 0
Ay-Yıldızlar Karadağ
Tarih: 11.10.2024 15:46

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar Ligi'nde Karadağ'ı konuk ediyor. Milliler, Samsun'da Karadağ ile heyecanı yüksek bir karşılaşmaya çıkacak. 

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'ndaki bu önemli maç, saat 21.45'te başlayacak ve TV 8 kanalından futbolseverlere canlı olarak sunulacak. Karşılaşmanın hakemi, İtalya Futbol Federasyonundan Daniele Chiffi olacak. 

Türkiye, grubun ilk maçında Galler ile golsüz berabere kalmış, İzmir'deki İzlanda mücadelesinden ise 3-1 galip ayrılmıştı. Karadağ ise henüz puan alamamış durumda. 

MUHTEMEL İLK 11'LER AÇIKLANDI

Türkiye'nin muhtemel başlangıç kadrosunda Uğurcan, Mert, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Orkun, Hakan, Yunus, Arda, Kerem ve Barış Alper yer alıyor. Karşı tarafta ise Mijatovic, Marusic, Rubezic, Sipcic, Vukcevic, Brnovic, Jovovic, Camaj, Jovetic, Krstovic ve Mugosa muhtemel 11'ini oluşturuyor.

BARIŞ ALPER CEZASINI TAMAMLADI

Milli takımdan Barış Alper Yılmaz, kırmızı kart cezası sonrası Karadağ maçında yeniden yeşil sahalara dönecek. Takım aday kadrosunda sakatlıkları bulunan Mert Günok ve İsmail Yüksek ise yer almayacak. 

KARADAĞ İLE 5. RANDUVU

A Milli Futbol Takımı, Karadağ ile bugüne kadar 4 kez mücadele etti ve 2 galibiyet, 2 beraberlikle ayrıldı. Son karşılaşmayı ise Türkiye, deplasmanda 2-1 kazanmıştı. 

TARİHİNDEKİ 634. MÜCADELE

A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 634. maçını Karadağ ile oynayacak. Bugüne kadar 101 yıllık tarihindeki mücadelelerinde toplam 246 galibiyet elde eden milliler, rakip filelere 864 gol bırakırken kalesinde 906 gol gördü. 

MONTELLA YÖNETİMİNDEKİ PERFORMANS

Türkiye'nin İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetimindeki 16. maçı olacak ve bugüne kadar 15 maçta alınan 7 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlikle birlikte toplamda 22 gol kaydedildi. Montella'nın ilk 3 maçını kazanan milliler, sonraki 5 maçta ise galibiyete hasret kalmıştı.