Avusturya’daki Türk boksörler, depremzedeler için ringe çıkacak

Avusturya’daki Türk boksörler, depremzedeler için ringe çıkacak

Van Spor 17.02.2023 13:36:05 0
Avusturya’daki Türk boksörler, depremzedeler için ringe çıkacak
Tarih: 17.02.2023 13:36 Güncelleme: 17.02.2023 13:36
Türkiye’de meydana gelen depremlerinden ardından tüm dünyadan yardımlar gelmeye devam ederken, merkezi Avusturya’da bulunan Vendetta Dövüş Organizasyonu depremzedeler yararına bir gala organize etme kararı aldı.
Avrupa’nın dev dövüş kulüpleri arasında yer alan Türk kulübü Iron Fist Gym (Demir Yumruk) ve Vendetta Organizasyon CEO’su Bülent Sağlam, Kahramanmaraş merkezli olan ve çevre illeri etkileyen depremlerin tüm dünyayı üzdüğü gibi, Avrupa’da yaşayan Türkler üzerinde de travmatik bir etki oluşturduğunu vurgulayarak, "Öncelikle tüm yaralılara acil şifalar ve yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı diliyorum. Günlerden beri ne yiyebiliyoruz, ne içebiliyoruz, ne de yatabiliyoruz. Tüm kulüp olarak yastayız. Arkadaşlarımızla toplantı üzerine toplantı yaptık ve 18 Mart gecesi, Viyana’nın dev salonlarından Hallmann Dome’de dev bir dövüş galası düzenlemeye karar verdik. Dünya şampiyonlarımız Vahit İpek ve Sado Uçar, bu galadan hiçbir ücret almadan ringe çıkacaklarını ve gelirlerini depremzedelere bağışlayacaklarını belirttiler. Biz de galadan elde ettiğimiz tüm gelirleri ülkemizdeki yıkıcı depremde zarar görenlere bağışlamaya karar vererek, bu acı enkazları kaldırmada katkımız olsun istedik" şeklinde konuştu.

"Tamamıyla şeffaf bir gece olacak"
Bülent Sağlam, galadan elde edilecek olan gelirlerin Kızılay ve AFAD’a devredileceğini belirterek, "Galamızdaki tüm gelir ve giderler şeffaf bir şekilde düzenlenecek. Tüm kazanç ve giderler medya ile sosyal medya hesaplarımızdan halka açıklanacak. Bu anlamlı galaya sponsor olup, depremzedelere yardım etmek isteyen Avrupa’daki şirketler olursa bizimle irtibata geçebilirler. Dövüş sporlarından haz etmeyip depremzedelere yardım etmek isteyenler de galamıza gelerek katkı sağlayabilirler, seyircilerimizden de yardım toplayacağız. Tüm bunların yanı sıra bu anlamlı etkinliği desteklemek isteyen herkesi de aramızda görmekten mutlu oluruz" şeklinde konuştu.
Organizasyonun basın danışmanı Vedat Alyaz ise, Avrupa’da yaşayan tüm vatandaşları bu galaya beklediklerini ifade ederek, "Ülkemizdeki enkazı kaldırmak için elini taşın altına koyan herkesi desteklemeliyiz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ