Avrupa'nın devleri sahneye çıktı: Şampiyonlar Ligi'nde gol yağmuru ve sürpriz sonuçlar

Devlerin Dansı Başladı: Bologna 60 Yıl Sonra Sahneye Çıktı, Şahin'in Dortmund'u Zaferle Tanıştı, City ve Inter'de Goller Sessiz!

Spor 19.09.2024 09:55:00 0
Avrupa
Tarih: 19.09.2024 09:58

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE HEYECAN DOLU GECE

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2024-2025 sezonu, heyecan dolu bir başlangıçla taraftarları ekran başına kilitledi. İlk hafta mücadelesi, 6 farklı karşılaşmayla devam ediyor ve futbol severler büyük çekişmeye tanık oluyorlar.

BOLOGNA İLE SHAKHTAR GOL BULAMADI

60 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme şansını yakalayan İtalya'nın köklü ekibi Bologna, sahasında Ukrayna'nın güçlü temsilcisi Shakhtar Donetsk ile golsüz berabere kalarak puanları paylaştı.

SPARTA PRAG'DAN GALİBİYET ŞOV

Günün dikkat çekici sonuçlarından biri de Çek ekip Sparta Prag'dan geldi. Ev sahibi takım, Avusturya'nın Salzburg takımını 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek gruplara etkileyici bir başlangıç yaptı.

BORUSSİA DORTMUND GÜMBÜR GÜMBÜR

Geçen sezonun finalistlerinden Borussia Dortmund'un bu sezonki ilk maçında rakibi Belçika'nın Club Brugge takımıydı. Nuri Şahin yönetimindeki Alman ekibi, deplasmanda karşılaştığı rakibini 3-0 mağlup ederek yeni sezona 3 puanla başlamış oldu. Jamie Bynoe-Gittens ve Sehrou Guirassy'nin attığı gollerle Dortmund, Şahin yönetimindeki ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetini elde etti.

MANCHESTER CITY VE INTER PİŞTİ OLDU

Gecenin en merakla beklenen maçlarından biri ise İngiltere'nin Manchester City ile İtalya'nın Inter takımı arasında gerçekleşti. Geçen sezonun finalisti iki takım, bu kez gruplarda karşılaştı ve mücadele 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

TÜM SONUÇLAR VE GOLLER BURADA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde günün toplu sonuçları futbolseverlere heyecan dolu anlar yaşattı. İşte gecenin sonuçları:

- 19.45 Bologna - Shakhtar Donetsk: 0-0
- 19.45 Sparta Prag - Salzburg: 3-0
- 22.00 Club Brugge - Borussia Dortmund: 0-3
- 22.00 Celtic - Slovan Bratislava: 5-1
- 22.00 Manchester City - Inter: 0-0
- 22.00 Paris Saint-Germain - Girona: 1-0

Takımların gruplardaki konumlarını belirleyecek bu sonuçlar, önümüzdeki haftalarda da heyecanın hiç dinmeyeceğinin sinyallerini veriyor.