Avrupa'nın Devleri Hollanda ve İngiltere Yarı Finalde Kapışıyor: Hangi Kanal Canlı Yayınlayacak?

Yarı Final heyecanı: Hollanda-İngiltere kapışması canlı yayında!

Spor 10.07.2024 09:49:00 0
Avrupa
Tarih: 10.07.2024 10:09

EURO 2024 büyük bir heyecana sahne olacak; Hollanda ve İngiltere'nin karşı karşıya geleceği mücadele ikinci finalistin kim olacağını belirleyecek. İstanbul'dahi sporseverler, bu önemli karşılaşmayı canlı izlemek için TRT 1'in yayın akışına gözlerini diktiler.

GERİ SAYIM BAŞLADI

Avrupa futbolunun prestijli turnuvasının yarı final heyecanı başladı! İkinci finalistin belirleneceği kritik Hollanda-İngiltere mücadelesinde takımların yarı final yolculuğu dikkat çekiyor. Hollanda, Avrupa sahnesinde altıncı yarı finaline adını yazdırmanın peşindeyken, İngiltere dördüncü kez bu aşamada mücadele etmenin hırsı içinde.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI

Merakla beklenen Hollanda-İngiltere karşılaşması 10 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşecek. Bu önemli maç Türkiye Saati ile 22.00'de başlayacak ve seyircileri Bill-Durbm Dortmund Stadı'nda ağırlayacak. Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer'in yönetimindeki karşılaşma, Marco Achmüller ve Stefan Lupp'un yardımcılıklarıyla tam bir Avrupa klasiği olacak. Dördüncü hakem koltuğunda ise Daniel Siebert oturacak.

CANLI YAYIN BİLGİLERİ

Futbol severler, bu heyecan dolu maçı TRT 1'den naklen takip edebilirler. Hem Hollanda'nın hem de İngiltere'nin şampiyonluk yolunda attıkları kritik adımlar canlı olarak evlere taşınacak.

TAKIMLARIN MÜCADELE EZGİLERİ

Hollanda, Fransa, Avusturya ve Polonya gibi güçlü rakipleri bulunan D Grubu'ndan 4 puanla üçüncü olarak son 16'ya çıkmayı başardı. 'Portakallar' olarak da bilinen Hollanda Milli Takımı, Romanya'yı 3-0 gibi net bir skorla geçerek son 8'e kaldı. Türkiye ile zorlu bir çeyrek final geçiren Hollanda, maçı 2-1 kazanarak yarı final vizesi aldı.

İngiltere ise C Grubu'nu lider bitirerek dikkatleri üzerine çekti. Kabus gibi geçen son 16 turu mücadelesinde, son dakikada Jude Bellingham'ın golüyle umutlanan İngilizler, Harry Kane ile gülen taraf oldu. İsviçre'yi penaltılarla geçen İngiltere de yarı final heyecanı yaşayacak.

GOLCÜLÜK VE DEFANS YARIŞI

Şimdiye kadar turnuvada 9 kez ağları sallayan Hollanda, golcülükte üçüncü sırada. İngiltere ise toplamda 5 gol kaydederek daha az skor üretmiş durumda. Hollandalılar 5, İngilizler ise sadece 3 gol yemiş olarak taraftarlarına güven veriyor.

TARİHİ REKABETTE YENİ BÖLÜM

Bu karşılaşma, iki ülkenin A milli takımları arasında 23. randevu olacak. Daha önceki mücadelelerden 7'sini Hollanda, 6'sını İngiltere kazandı; 9 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Son 8 maçın beşinde eşitlik bozulmazken, rekabetin yeni sayfası merakla bekleniyor.

MUHTEMEL 11'LER ŞÖYLE ŞEKİLLENEBİLİR

Hollanda sahaya Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Malen, Depay, Gakpo on biri ile çıkabilir. İngiltere'nin muhtemel kadrosu ise Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane şeklinde olabilir. Heyecan dolu bu mücadelede her iki takım da tarihe geçmek için sahada olacak.