ATO’nun deprem için oluşturduğu yardım tırları yola çıktı

ATO’nun deprem için oluşturduğu yardım tırları yola çıktı

Genel 7.02.2023 17:23:03 0
ATO’nun deprem için oluşturduğu yardım tırları yola çıktı
Tarih: 07.02.2023 17:23 Güncelleme: 07.02.2023 17:23
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ayrı ili etkileyen depremle ilgili ATO olarak yürüttükleri yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara Valiliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile koordinasyon içinde oluşturduğu “ATO Deprem Yardım Masası”na ATO üyeleri tarafından ulaştırılan yardımlar, tırlara yüklenerek, Başkan Baran ve Yönetim Kurulu üyelerinin dualarıyla deprem bölgesine doğru yola çıkarıldı.
ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ayrı ili etkileyen depremle ilgili ATO olarak yürüttükleri yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Baran açıklamasında, depremin ardından “Deprem Yardım Masası” oluşturduklarını ve ATO üyelerinin tek yürek olarak, deprem bölgesine yardım için harekete geçtiklerini belirtti. Baran, “Üyelerimiz büyük bir dayanışma içinde bölgenin ihtiyaç duyacağı malzemeleri temin etmek üzere teyakkuza geçti” dedi
ATO’nun ağırlıklı olarak GİMAT’ta faaliyet gösteren üyelerinin bebek maması, sütü ve bezinin olduğu ilk tırı sabah saatlerinde yola çıkardığını kaydeden Baran, içinde yatak, yorgan, battaniye, ısıtıcı, kaban, mont, ayakkabı, giyim eşyası, su, süt, gıda ve hijyen malzemelerinin yer aldığı üç tırı da Ankara Valiliği tarafından yönlendirilen deprem bölgesine gönderdiklerini ifade etti. Baran, dört tırın yanı sıra 3 bin battaniyenin yer aldığı bir diğer yardımı da ATO olarak temin edip, AFAD Deprem Koordinasyon Merkezi’ne iletilmek üzere gönderdiklerini söyledi.
ATO Başkanı Baran, “Cumhuriyet tarihimizin ve dünyanın en büyük afetlerinden birini yaşadık. Depremin yıktığı 10 ayrı ilde eşimiz, dostumuz, kardeşimiz, arkadaşımız, hemşehrimiz, vatandaşımız var. Depremin ardından hemen üyelerimize çağrı yapıp yardım masası kurduğumuz bilgisini verdik. Üyelerimiz akın akın arayarak yardım yapmak istediklerini iletiyor. Bunlarla tek tek ilgileniyor, yardımları AFAD’a iletilmek üzere valiliğimizin bilgisiyle koordine etmeye çalışıyoruz. Tüm önemli zamanlarda bir araya gelerek tüm gücünü ihtiyacı olan için yönlendirebilen bir milletin ferdi olmaktan büyük onur duyuyorum. İlk yardımları bugün İskenderun, Hatay ve Adıyaman’a yola çıkardık. Hem üyelerimizden hem ATO olarak kendi bütçemizden hazırlayacağımız yardımlara devam edeceğiz. Üyelerimiz deprem bölgelerinden otobüslerle ücretsiz olarak depremzedeleri taşıma çabasında. Yine üyemiz olan oteller ücretsiz hizmet vermek üzere hazırlığını yapıyor. Üyemiz olan yapı denetim ve yapı laboratuvar firmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hasar tespiti çalışmalarına gönüllü olarak destek veriyor. Böylesine büyük bir afetin yaraları ancak birlik ve beraberlikle sarılabilir. Depremden zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifa ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ