ATO Başkanı Baran: “Depremin ardından olağanüstü toplandık”

ATO Başkanı Baran: “Depremin ardından olağanüstü toplandık”

Genel 9.02.2023 14:54:50 0
ATO Başkanı Baran: “Depremin ardından olağanüstü toplandık”
Tarih: 09.02.2023 14:54 Güncelleme: 09.02.2023 14:54
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Meclis ve komite üyelerimiz depremin hemen ardından teyakkuza geçti. Bugün de olağanüstü toplandık. Gücümüzü birleştirerek yaraları hep birlikte sarmak istiyoruz” dedi.
ATO Meclisi, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal’in başkanlığında ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve aynı zamanda ATO Meclis Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla deprem bölgesine yapılacak yardım organizasyonlarını görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada ATO başta olmak üzere Türkiye’deki tüm oda ve borsalarda deprem bölgesine yardım konusunda büyük bir duyarlılık olduğunu dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük deprem felaketiyle karşı karşıya olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, koordineli bir şekilde yürütülen yardımların bölgeye en önemli destek olduğunu söyledi. Türkiye’deki oda ve borsaların büyük bir gayret içinde yardım malzemesi toplamaya devam ettiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Dün akşam itibarıyla 160 tır malzeme yola çıktı. Yardımları bilinçli olarak yapmak lazım. Ne gerekiyorsa ihtiyaç listesine göre göndermek lazım. Esas imtihanımız bu süreç geçtikten sonra başlayacak. Millet olarak dayanışmaya ihtiyacımız olacak” dedi.
ATO Başkanı Baran da konuşmasında, depremin hemen ardından Ankara Ticaret Odası bünyesinde “Deprem Yardım Masası” kurduklarını belirterek, AFAD, Ankara Valiliği ve TOBB, ATO Meclis ve Komite üyeleri ile ATO üyelerinin münferiden ve müştereken yaptığı yardımlar hakkında bilgi verdi. ATO üyelerinin deprem bölgesine yardım için yoğun talebi olduğunu kaydeden Baran, ATO’nun hem 68 Meslek Komitesi aracılığıyla hem de ATO olarak kendi imkanlarıyla tüm gücüyle yardıma devam edeceğini söyledi. Baran, “Böyle bir afetin yaraları ancak birlikle, beraberlikle sarılır. Gözümüz, kulağımız, yüreğimiz deprem bölgesinde. Aklımız daha neler yapabileceğimizde. Meclis ve komite üyelerimiz depremin hemen ardından teyakkuza geçti. Bugün de olağanüstü toplandık. Gücümüzü birleştirerek yaraları hep birlikte sarmak istiyoruz” diye konuştu.

Bölgede 2 bin metrekarelik iki çadır kurulacak, Ankara’da 8 bin oda depremzedelere tahsis edilecek
Toplantıda söz alan meclis ve komite üyeleri, sektör ve bireysel olarak yaptıkları ve yapacakları yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. ATO’nun Yönetim Kurulu, Meclis, komite ve komitelerin kayıtlı üyelerinin deprem bölgesine yönelik çalışmaları ATO tarafından şöyle açıklandı:
"ATO, Malatya ve Kahramanmaraş’a 2 bin metrekarelik içinde ısıtma, aydınlatma sistemleri ile jeneratörleri bulunan çadırlar kuracak. Ankara’da bulunan otellerin yatak kapasitelerinin yüzde 5’i deprem bölgesinden gelecek vatandaşlar için ayrıldı. Yaklaşık 4 bini bulan bu odaların yanı sıra misafirhane ve yurtlarla birlikte yaklaşık 8 bin oda deprem bölgelerinden gelen vatandaşlara tahsis edilecek. Deprem bölgesinden gelecek vatandaşlar için ücretsiz olarak hayırseverler tarafından tahsis edilen evler, yine hayırseverler tarafından tefriş edilecek. Depremden etkilenen Kahramanmaraş, İskenderun, Hatay, Malatya, Adana, Gaziantep, Diyarbakır ve Adıyaman’da mobil mutfaklar kurularak, sıcak yemek dağıtımlarına başlandı. Günlük toplam 20 bin kişiye hizmet verebilen mobil mutfaklar ihtiyacı olan bölgelere hareket ederek depremden etkilenen vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürüyor. Bölgenin ihtiyacı için iki tanker akaryakıt gönderildi. Deprem bölgesine 60 adet jeneratör gönderildi. Çok sayıda muhtelif iş makinesi, beton delici ve demir kesici gönderildi. Bebek maması, süt, bebek bezi, gıda malzemesi, su, yatak, yorgan, battaniye, ısıtıcı, kaban, mont, ayakkabı, giyim eşyası, hijyen malzemelerinin yer aldığı 16 tır bölgeye gönderildi. ATO yardımları peyderpey bölgeye gönderilmeye devam ediyor."
ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz, Ahmet Akça, Ali Yıldız, Halil İlik, Naki Demir, Nihat Uysallı, Ömer Çağlar Yılmaz ve Yasin Özyolu ile çok sayıda ATO Meclis ve Komite üyesi katıldı.

Yardım tırı uğurlandı
Toplantının ardından ATO Başkanı Baran, Meclis Başkanı Deryal, Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyeleriyle birlikte deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlanan gıda ve ihtiyaç malzemelerini taşıyan yardım tırını uğurladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'tan Çifte Müjde: 3 Bin Personel Alımı ve Doğum İzninde Dev Artış!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ