Atlama kulelerinde tadilat çalışmaları devam ediyor

Atlama kulelerinde tadilat çalışmaları devam ediyor

Van Spor 17.07.2025 16:32:04 0
Atlama kulelerinde tadilat çalışmaları devam ediyor
Tarih: 17.07.2025 16:32 Güncelleme: 17.07.2025 16:32
Kayakla Atlama Kuleleri’nde zemin tadilatı sonrası ahşap pist çalışmaları tüm hızla sürüyor. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, çalışmaları yakından takip ediyor.
Erzurum’da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (UNIVERSIADE) için inşa edilen ve son olarak 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Festivali’ne (EYOF) ev sahipliği yapan kayakla atlama kulelerinin pistleri, beton zemindeki kabarmalar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Kulelerin çehresini değiştirmek için harekete gecen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Kayakla Atlama Kulelerinin rampalarında hummalı bir çalışma başlattı. Atlama Kulelerinin pistleri ahşap zemine çevrilecek. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, atlama kulelerindeki büyük tadilat çalışmalarını yakından takip ediyor. Çakmur, adeta karargah kurduğunu Türkiye’nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinde gerek Müteahhit firma yetkililerinden, gerekse görevli kurum personelinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Rampalar ahşap zemine dönüştürülecek
Kiremitlik Tepe’de yer alan tadilat çalışmalarının devam ettiği Tesisin beton zemininde başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında pistler ahşapla döşenecek. 3’ü antrenman, 2’si profesyonel sporcular için olan 5 ana rampa çalışmalarla yenilenecek.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, "Kulelerin iki büyük rampasında aşınmalar nedeniyle 2020 yılından bu yana atlayışa kapalıydı. Kayak Federasyonu’nun teknik kurulunun aldığı karar doğrultusunda, bu büyük kulelerdeki pistler kapalıydı. Şu anki çalışmamızla, beton zeminlerin maliyet ve bakım açısından yüksek olmasından dolayı bu dönüşümü başlatıyoruz. Yıl sonuna kadar, çelik konstrüksiyonların onarımı ve beton kısımlarının sökülmesiyle pistler yeniden hazır hale getirilecek. Ahşap zeminle birlikte metrekareye düşen yük, 250 kilodan 50 kiloya düşecek. Bu da onarım maliyetlerini uzun vadede düşürecek. Ayrıca K125 ve K95 kulelerinin soğutma sistemleri de değişecek" dedi.
Çakmur, atlama kulelerinin rampalarındaki dönüşüm çalışmalarıyla birlikte TOHM Hazırlık Merkezi’nde de modernizasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini sözlerine ekledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ