Atık malzemeler öğrencilerin elinde sanata dönüştü

Atık malzemeler öğrencilerin elinde sanata dönüştü

Kültür Sanat 3.08.2024 10:06:45 0
Atık malzemeler öğrencilerin elinde sanata dönüştü
Tarih: 03.08.2024 10:06
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) geri dönüşümden elde edilen malzemeler öğrencilerin elinde birer sanat eserine dönüştürülüyor.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, biyomateryaller ile gerçekleştirilen atölye çalışmasında günlük hayatın bir parçası olan çay posası, zerdeçal, jelatin, spirulina tozu, hibiskus çayı, mavi kelebek çayı, pancar, aktif kömür ve geri dönüşümden elde edilen toner gibi malzemeleri birer sanat eserine dönüştürüyor.

“Amacımız çeşitli renkler ve forumlar elde etmekti”
Fakülte binasında gerçekleştirilen çalışmalara dair bilgiler veren Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Döndü Tülay Özkul, “Yaklaşık 20 öğrenci iki akademisyen ve peyzaj mimarı sanatçı Rozelin Akgün ile atölye çalışmalarında çay posası, zerdeçal, spirulina tozu, hibiskus çayı, mavi kelebek çayı gibi çeşitli maddelerden biyomateryaller üretimi yapıldı elde edilen ürünler içinde birde sergi düzenledik. Amacımız doğanın gücünden faydalanarak çeşitli renkler ve formlar elde etmekti. Öğrenciler bu kapsamda ilk olarak seminere katılarak biyomateryallerin ne olduğunu öğrendi ardından düzenlenen atölye çalışmalarından pişirmeler yaparak ve boş kartuşlardaki renkleri değerlendirerek tonlamaları öğrendiler” dedi.

“Üretimlerin bir bölümü üç boyutlu şeklinde gerçekleştirildi”
Malzemelerin elde edilmesi için belirli bir pişirim sürecinin takip edildiğini ifade eden Özkul, "Pişirme sürecinde yaklaşık 14 ocak içerisinde jelatin bazlı malzemeler beraber çalışmalar yürütüldü. Öğrenci istediği tonu elde etmek için çeşitli çay ve malzemelerden faydalandı bunların içerisinde atık malzemelerde vardı. Malzemeler kullanılarak tonlamalar elde edildi. Çalışmaların bir kısmı üç boyutlu bir kısmı ise yüzeysel şeklinde gerçekleşti" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem