Atı aracın arkasına bağlayıp koşturan şahsa ceza

Atı aracın arkasına bağlayıp koşturan şahsa ceza

Asayiş 2.08.2023 00:29:38 0
Atı aracın arkasına bağlayıp koşturan şahsa ceza
Tarih: 02.08.2023 00:29 Güncelleme: 02.08.2023 00:29
Elazığ’ın Palu ilçesinde bir atı aracın arkasına iple bağlayıp kilometrelerce koşturan şahsa 5 bin 505 lira para cezası uygulandı.
Olay, dün Palu ilçesinde Hasan Balo Parkı yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cep telefonu ile kaydedilen görüntüde bir minibüsün ardına bağlanan atın, ilçe merkezine doğru ilerlediği görüldü. Görüntüde, yorgun, bitap düştüğü ve ön ayağından sekerek ilerlediği göze çarpan hayvanın bağlı olduğu aracı kullanan sürücü yoluna devam etti. Hava sıcaklığının 36 dereceye kadar yükseldiği günde, yapılan hareket "Bu kadarı da pes" dedirtti. Atın aracın ardında ilerleyişi kilometrelerce sürdüğü belirtilirken, duyarsız sürücü hem hayvanın canını hem de trafik kurallarını hiçe saydığı bu görüntüler tepki çekti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Palu Kaymakamlığı atın sahibinin bulunduğunu ve 5 bin 505 TL’lik bir para cezası kesildiğini açıkladı.
Palu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama, “01.08.2023 günü sosyal medya ve ulusal haber sitelerinde ’Elazığ’da tepki Çeken Görüntüler: Atı aracın arkasına bağlayıp koşturdu’ şeklinde çıkan haberler ve paylaşımlarla ilgili olarak kolluk kuvvetlerince yapılan araştırma sonucunda, olayın 31.07.2023 günü saat 12.00 sıralarında Palu İlçemiz Kültür Mahallesi Hasan Balo Parkı civarında meydana gelmiş olduğu ve atın sahibinin Palu İlçemizde ikamet eden S.K. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş, konuyla ilgili olarak Palu Cumhuriyet Başsavcılığı Nöbetçi Savcısından alınan talimat doğrultusunda şahıs hakkında ‘5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa Muhalefetten’ adli işlem başlatılmış, Palu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Palu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği yetkilileri tarafından hayvanın yapılan muayenesinde genel sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılmış, S.K. isimli şahsa 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce 4.554,00 TL İdari Para Cezası, Trafiği Tehlikeye Düşürmekten Palu İlçe Emniyet Müdürlüğünce 951,00 TL Trafik Para cezası olmak üzere Toplam 5.505,00 TL İdari yaptırım uygulanmıştır” denildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ