Atatürk Üniversitesinin 3. yardım tırı da deprem bölgesine ulaştı

Atatürk Üniversitesinin 3. yardım tırı da deprem bölgesine ulaştı

Genel 10.02.2023 09:23:07 0
Atatürk Üniversitesinin 3. yardım tırı da deprem bölgesine ulaştı
Tarih: 10.02.2023 09:23 Güncelleme: 10.02.2023 09:23
Tüm ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Bir yandan arama-kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü deprem bölgesinde bir yandan da ülkenin dört bir yanından yardım tırları ihtiyaç malzemeleri taşıyor.
Bu kapsamda; ilk andan itibaren organize bir şekilde yardım sürecini başlatan Atatürk Üniversitesi, depremin hemen ardından 53 kişiden oluşan yardım ekibini ivedilikle bölgeye sevk etti. Yardım malzemelerinin de yer aldığı Acil Müdahale Ekibi Malatya’ya aynı gün vardı ve hemen kontrollü bir şekilde arama faaliyetlerine katıldı. Yine Atatürk Üniversitesinin, Kalkındırma Vakfı aracılığıyla başlatmış olduğu yardım kampanyasına hayırseverler tarafından kısa zamanda önemli bir katılım sağlandı ve depremin ikinci gününde yardım yüklü iki tır yola çıktı.
Özel Vakıf Okulları velileri, akademik ve idari personel ile hayırseverler başta olmak üzere vatandaşların aralıksız şekilde sürdürdüğü yardımlar neticesinde 3. tır da dün yola çıktı. Depremzedelerin en çok ihtiyaç duydukları battaniye, ısıtıcı, giyecek ve temel gıda malzemelerinden oluşan yardım tırı, depremden etkilenen iller arasında yer alan Malatya’ya ulaşmak için yola çıktı.
Rektör Çomaklı: “İhtiyaç Kalmadı Haberi Gelene Kadar Yardımlarımız Sürecek”
Özel Vakıf Okullarında toplanan ve paketlenen yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırmak için çaba sarf eden herkese şükranlarını ileten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Türk insanı necip bir millettir. Bizi bir arada tutan en önemli güçte hiç şüphesiz yardımseverliğimiz ve birbirimize olan bağlılığımızdır. Yaşadığımız elim bir afet sonrasında da gördük ki acımıza merhem olmak için tüm ülke seferber oldu. Devletimizin tüm imkanlarını deprem bölgesine aktarmasının yanında vatandaşlarımız da gerek münferit gerekse organize olarak yardımlarını depremden etkilenen vatandaşlara gönderdi. Biz de Atatürk Üniversitesi olarak, daha göndermeyin ihtiyaç kalmadı haberi gelene kadar yardımlarımızı bölgemize aktarmaya devam edeceğiz. Allah hem göçük altında kalan hem de arama kurtarma faaliyetlerine katılan vatandaşlarımızın yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ