Atatürk Üniversitesinden Çin’e akademik ziyaret

Atatürk Üniversitesinden Çin’e akademik ziyaret

Genel 15.08.2025 17:13:10 0
Atatürk Üniversitesinden Çin’e akademik ziyaret
Tarih: 15.08.2025 17:13 Güncelleme: 15.08.2025 17:13
Atatürk Üniversitesi, uluslararasılaşma vizyonunu güçlendirmek, dünyanın önde gelen üniversiteleriyle iş birliği protokolleri imzalamak ve öğrenci ile akademisyen hareketliliğini artırmak amacıyla Çin’e önemli bir akademik ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaretin ilk durağı, Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçiliği oldu. Atatürk Üniversitesi heyeti, Büyükelçi Selçuk Ünal tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılandı. Görüşmede, Türkiye ile Çin arasındaki akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi, yükseköğretim kurumlarının uluslararası alandaki görünürlüğünün artırılması ve ortak bilimsel projeler üzerine istişarelerde bulunuldu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, ev sahipliği ve paylaşımları için Büyükelçi Ünal’a teşekkürlerini iletti.
Büyükelçilik temaslarının ardından heyet, Çin’in köklü yükseköğretim kurumlarından Shandong Geleneksel Çin Tıp Üniversitesini ziyaret etti. Burada iki üniversite arasında; ortak araştırma laboratuvarlarının kurulması, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenci değişim programlarının geliştirilmesi, akademik yayın ve bilgi paylaşımı, kısa süreli akademik programlar ve uluslararası proje başvurularında ortak hareket edilmesi gibi birçok maddeyi kapsayan Akademik İş Birliği Mutabakatı imzalandı.

Bilimsel Üretim ve İnsan Kaynağı Gelişimi Konusunda Uzun Vadeli Stratejik Ortaklık
Ziyaret kapsamında Atatürk Üniversitesi heyeti, Shandong Üniversitesinin modern kampüsünü, ileri teknolojiye sahip laboratuvarlarını ve üniversite bünyesindeki Yantai Hastanesini gezerek, geleneksel Çin tıbbına ilişkin tedavi protokolleri, klinik araştırma altyapısı ve hasta bakım standartları hakkında bilgi aldı. Özellikle fitoterapi ve akupunktur gibi alanlarda akademik değişim programlarının hayata geçirilmesi, geleneksel Çin tıbbı uygulamaları, klinik araştırmalar ve sağlık hizmetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, imza töreninde yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "Atatürk Üniversitesi olarak, bilimin sınırlarını aşan bir anlayışla dünya üniversiteleri arasında güçlü bir yer edinme hedefimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Shandong Geleneksel Çin Tıp Üniversitesi ile imzaladığımız bu mutabakat, hem eğitim hem sağlık alanında önemli projelerin hayata geçmesine vesile olacak. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için yeni ufuklar açacak bu iş birliği, üniversitemizin uluslararası görünürlüğünü de artıracaktır."
Beş yıl süreyle geçerli olacak bu anlaşma, tarafların karşılıklı isteğiyle yenilenebilecek. Böylece iki üniversite, bilimsel üretim ve insan kaynağı gelişimi konusunda uzun vadeli ve stratejik bir ortaklık yürütecek. Atatürk Üniversitesi, bu anlaşmayla hem bilimsel hem de kültürel anlamda doğu ile batı arasında güçlü bir köprü kurma hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Dalian Politeknik Üniversitesi ve Yantai Hastanesinde İncelemeler
Atatürk Üniversitesi heyeti, Çin ziyareti kapsamında Dalian Politeknik Üniversitesini de ziyaret ederek burada mühendislik, teknoloji ve endüstriyel iş birlikleri üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. Üniversitenin yenilikçi laboratuvarları ve araştırma merkezlerini inceleyen heyet, özellikle akıllı üretim, yapay zekâ ve sürdürülebilir enerji alanlarında ortak projelerin geliştirilmesi konusunda mutabakata vardı. Ayrıca, Yantai Hastanesinde düzenlenen saha ziyaretinde, hücresel tedaviler ve modern tıp uygulamalarının entegrasyonu yerinde gözlemlendi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ