Atatürk Üniversitesi’nden 63 proje desteklenmeye hak kazandı

Atatürk Üniversitesi’nden 63 proje desteklenmeye hak kazandı

Eğitim 24.03.2023 11:43:59 0
Atatürk Üniversitesi’nden 63 proje desteklenmeye hak kazandı
Tarih: 24.03.2023 11:43 Güncelleme: 24.03.2023 11:43
Kültürel ve bilimsel geleneği, donanımlı altyapısı, bünyesinde barındırdığı fakülteler, araştırma merkezleri, enstitüler, meslek yüksekokulları ve alanında uzman binlerce akademisyeni ile dev bir bilim merkezi olan Atatürk Üniversitesi, öğrencilerine sağladığı kaliteli eğitim sayesinde ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirmeye devam ediyor.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/2 dönemi kapsamında programa yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.
Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin danışmanları ile birlikte hazırladığı 63 proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanarak önemli bir başarı sağladı. 12 fakülteden 23 program ile 2 meslek yüksekokulundan 3 programın geliştirdiği projenin destekleneceği 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programında Atatürk Üniversitesi önemli bir başarı elde etti.
Başarılarından dolayı öğrencileri ve akademik danışmanlarını tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin belirlediği hedefin Türk Yükseköğretiminde ilk 5, dünya sıralamalarında ise ilk 500 üniversite arasına girmek olduğu belirterek, üniversitenin bu anlamda ilk günden itibaren büyük ve cesur adımlar atarak politikalarını oluşturduğunu ve kararlılıkla uygulamaya başladığını söyledi.
Öğrenci ve akademisyenlerin de bu politikalar doğrultusunda aynı hedefe doğru ilerlediğini aktaran Rektör Çomaklı; üniversite olarak evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji geliştiren, patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına kullanan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ