Atatürk Üniversitesi’nde otizm farkındalığına duyarlı yaklaşım

Atatürk Üniversitesi’nde otizm farkındalığına duyarlı yaklaşım

Genel 16.04.2025 17:07:36 0
Atatürk Üniversitesi’nde otizm farkındalığına duyarlı yaklaşım
Tarih: 16.04.2025 17:07 Güncelleme: 16.04.2025 17:07
Atatürk Üniversitesi, toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek otizm konusunda önemli bir farkındalık konferansına ev sahipliği yaptı.
Kültür Merkezi Prof. Dr. Kemal Bıyıkıoğlu Salonunda gerçekleştirilen "Otizm Konferansı" bilimsel içerikleri ve duygusal etkisiyle katılımcıların beğenisini kazandı.
Etkinliğe katılarak bir konuşma gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, otizmin yalnızca bireylerin değil, tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Otizmli bireylerin toplumsal yaşamda hak ettikleri yere ulaşabilmeleri için bizlere büyük görevler düşüyor. Üniversiteler sadece akademik başarılarla değil, toplumsal duyarlılıkla da öncü olmalıdır. Bugün burada bir araya gelmemiz, bu sorumluluğun bilincinde olduğumuzun en önemli göstergesidir."
Konferansın moderatörlüğünü Prof. Dr. Ahmet Kızıltunç üstlenirken, konferans sekreterliği görevlerini ise Doç. Dr. Hilal Özbek ve Doç. Dr. Mehmet Cemal Adıgüzel yürüttü. Alanında uzman konuşmacılar Doç. Dr. Abdullah Bozkurt ve Dr. Mehmet Ali Donbaloğlu ise otizm spektrum bozukluğunun tanı süreci, erken müdahalenin önemi, eğitim yaklaşımları ve ailelerin karşılaştığı zorluklar gibi birçok başlıkta bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAENMER) ile Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi iş birliğiyle düzenlenen konferans, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Otizmin yalnızca bir fark değil, aynı zamanda bir zenginlik olduğunun altının çizildiği konferans, farkındalık oluşturma misyonunu başarıyla yerine getirerek katılımcılardan tam not aldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ