Atatürk Üniversitesinde Ekim ayı bilimsel teşvik töreni düzenlendi

Atatürk Üniversitesinde Ekim ayı bilimsel teşvik töreni düzenlendi

Genel 29.11.2024 10:48:23 0
Atatürk Üniversitesinde Ekim ayı bilimsel teşvik töreni düzenlendi
Tarih: 29.11.2024 10:48 Güncelleme: 29.11.2024 10:48
Atatürk Üniversitesi, ulusal ve uluslararası bilim camiasında adından söz ettiren akademisyenlerini ödüllendirmeye devam ediyor. Üniversitenin akademik başarıyı teşvik etme ve bilimsel çalışmaları destekleme misyonu çerçevesinde düzenlenen Bilimsel Teşvik Töreninin bir yenisi, Ekim ayında başvuru yapan öğretim üyelerine ödüllerinin takdim edilmesiyle gerçekleştirildi.
“Köklü Üniversite, Güçlü Bilim, Parlak Gelecek” anlayışıyla bilimsel araştırmalara verdiği önemi her fırsatta vurgulayan Atatürk Üniversitesi, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği bilimsel teşvik ödülleriyle akademisyenlerini desteklemeyi sürdürüyor. Törende; bilimsel yayınlar, patentler, projeler ve üniversitenin katkılarıyla ön plana çıkan akademisyenler ödüllendirildi.
Rektör Hacımüftüoğlu: “Yapılan Çalışmalar Bizleri Gururlandırıyor”
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen törende kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, akademisyenlerin üstün gayretlerini ödüllendirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Konuşmasında: “Üniversite yönetimi olarak akademik çalışmaların ve araştırmaların her türlü destekle arkasında duruyoruz. Bilim insanlarımızın değerli çalışmalarıyla sadece üniversitemizi değil, ülkemizi de bilim dünyasında gururla temsil ettiklerini görmek bizleri mutlu ediyor. Bu törenle, öğretim üyelerimizin başarılarını kutlamaktan ve onları teşvik etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Ayrıca, üniversitenin bilimsel araştırmalara olan desteğinin devam edeceğini ve uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Rektör Hacımüftüoğlu, eğitim kalitesini artırma, bilimsel çalışmaları yaygınlaştırma ve üniversiteyi uluslararası alanda daha ileriye taşıma hedeflerinin bir arada yürütüldüğünü vurguladı.
Bilimsel Üretkenliğe Katkı Sağlayan Akademisyenler Ödüllendirildi
Törende ödüle layık görülen akademisyenler, gerçekleştirdikleri projeler, aldıkları patentler ve uluslararası düzeydeki yayınlarıyla dikkat çekti. Atatürk Üniversitesinin bilimsel üretkenliğine önemli katkılarda bulunan bu isimler, ödüllerini Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun elinden aldı.
Tören boyunca akademik camianın ortak başarıları kutlanırken, gelecekteki projeler için de moral ve motivasyon sağlandı. Törenin sonunda ödül alan akademisyenler, Rektör Hacımüftüoğlu ve diğer katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi. Üniversite yönetimi, bu tür törenlerin devam edeceğini ve bilimsel teşvikle birlikte geleceğin başarılı projelerine ışık tutmayı sürdüreceklerini ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ