Atatürk Üniversitesinde Covid-19 konulu sempozyum düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Klinik Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Covid-19 ve Güncel Tedavi Yaklaşımları” konulu sempozyum çevrim içi (online) olarak gerçekleşti. Sempozyumda koronavirüs için ya

Yerel 22.11.2021 10:44:25 0
Atatürk Üniversitesinde Covid-19 konulu sempozyum düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.11.2021 10:44

Atatürk Üniversitesi Klinik Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Covid-19 ve Güncel Tedavi Yaklaşımları” konulu sempozyum çevrim içi (online) olarak gerçekleşti. Sempozyumda koronavirüs için yapılan çalışmalar, etkili ilaçlar, koronavirüsün diğer virüslerden farkı ve etkisi anlatıldığı gibi çeşitli varyantlı hastalara bakan doktorların da gözlemleri aktarıldı.

Açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Erol Akpınar’ın yaptığı sempozyumda; Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu Türkiye’deki ilaç çalışmalarını ile güncel ilaç tedavilerini, Doç. Dr. Buğra Kerget koronavirüsün tedavi yöntemlerini, pandemi döneminde yaşanılan sıkıntıları ve Türkiye’de yapılan aşı çalışmalarını aktarırken Sohail Üniversitesinden Prof. Dr. Nasır Ali Afsar da küresel pandemiye ve ilaç kullanımının etkilerine değindi.

Pandemi Dönemindeki Sosyal Faktörlerin Etkisi Ele Alındı

Programın ikinci oturumunda Prof. Dr. Zülal Özkurt Covid-19’da destekleyici tedavileri konu alırken virüse yakalananların ne tür besinler tüketmesi ve nelere dikkat etmesi gerektiğine değinerek pandemi dönemindeki sosyal faktörlerin etkisini anlattı. Koronavirüsün sınıflandırmalarından olan Long Covid ile Post Covid’e değinen Mustafa Altındiş bireysel tedbirlerin yanı sıra aşının çok etkili olduğunun da altını çizdi. Prof. Dr. Nazım Doğan ise yoğun bakım tedavileri, kritik hastaların yoğum bakım süreçlerini aktardıktan sonra gözlemlerini ve önerilerini sundu.

Bu hastalığa yönelik ne tür tedavi yöntemlerinin uygulanması gerektiği, hastalık öncesi, esnası ve sonrasında verilen takviyelerin eksikliği ve fazlalığı, doğru bilinen yanlışlar ve toplumsal eğilimler gibi konular üzerine düzenlenen tartışma oturumuyla devam eden sempozyum, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere katkı sunan ve katılım sağlayanlara teşekkür edilmesiyle son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ