Atatürk Üniversitesi’nde, akreditasyon farkındalığı

Atatürk Üniversitesi’nde, akreditasyon farkındalığı

Kültür Sanat 26.01.2025 12:28:43 0
Atatürk Üniversitesi’nde, akreditasyon farkındalığı
Tarih: 26.01.2025 12:28 Güncelleme: 26.01.2025 12:28
Atatürk Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından tam akreditasyon belgesi alarak dünya üniversiteleriyle rekabet edebilme hedefi doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Üniversitenin kalite standartlarını sürdürülebilir kılmak amacıyla hazırlıklar tüm birimlerin katkılarıyla devam ediyor.
Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Yükseköğretimde Akreditasyonun Önemi ve Gerekliliği” başlıklı programda süreçle ilgili kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Reyhan Keleş, Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu ve Prof. Dr. Yüksel Göktaş’ın yanı sıra, kalite sürecinden sorumlu birim yöneticileri katıldı. Sürece ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Bilal Yılmaz, akreditasyonun üniversitenin eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarındaki faaliyetlerinin uluslararası standartlarda olduğunu kanıtlamak açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.
Sürecin Başarılı Bir Şekilde Tamamlanabilmesi İçin Tüm Birimlerin Katkılarının Önemine Vurgu Yapıldı
Prof. Dr. Yılmaz, YÖKAK tarafından tam akredite edilen üniversitelerin beş yıl boyunca bu belgeye sahip olacağını ifade ederek, Atatürk Üniversitesinin de bu süreçten başarıyla geçeceğine olan inancını dile getirdi. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 2021 yılında 2 yıl süreyle akredite olan Atatürk Üniversitesinin, 2024 yılında yeniden akredite edildiğini aktaran Koordinatör Yılmaz: “Yapacağımız çalışmalar sadece bir zorunluluk değil, üniversitemizin vizyonunu daha ileriye taşıyacak bir fırsat. Bu sürecin sonucunda verdiğimiz kaliteli eğitimin tescillenmesi, ulusal ve uluslararası düzeyde farkındalık oluşturacaktır” dedi.
Rektörlük tarafından birimlere gönderilen yazıda, 3 Mart itibarıyla YÖKAK sistemine yüklenecek dosya ve kanıtların hazırlığına dikkat çekilerek, sürecin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için tüm birimlerin katkılarının önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, 6 ay sonra sona erecek akreditasyonun yenilenmesi için planlama, uygulama, değerlendirme, izleme ve iyileştirme kapsamında kanıta dayalı çalışmalar yapılmasının gerekliliğine de toplantı kapsamında dikkat çekildi.
Nisan ayında gerçekleştirilecek saha ziyaretine işaret eden Prof. Dr. Yılmaz, zamanın daraldığını belirterek, tüm birimlerin faaliyetlerini gözden geçirmesi ve eşleşen ölçütlere uygun açıklama ve kanıt üretmesi gerektiğinin altını çizdi. Atatürk Üniversitesi, bu süreçten başarıyla geçerek, Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında lider konumunu güçlendirmeyi ve uluslararası arenada daha güçlü bir yer edinmeyi hedefliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ