Atatürk Üniversitesi, turizm özel ihtisas komisyonunda yer aldı

Atatürk Üniversitesi, turizm özel ihtisas komisyonunda yer aldı

Genel 2.02.2023 11:29:05 0
Atatürk Üniversitesi, turizm özel ihtisas komisyonunda yer aldı
Tarih: 02.02.2023 11:29 Güncelleme: 02.02.2023 11:29
Türkiye’yi 2053 vizyonuna taşımada önemli bir yeri olan 12. Kalkınma Planı (2024-2028) kapsamında düzenlenen Turizm Özel İhtisas Komisyonuna Atatürk Üniversitesinden 3 öğretim üyesi katıldı.
Akademi, özel sektör, STK ve turizm sektörünün önemli paydaşlarından oluşan kurul, İstanbul’da 2 gün süren ilk toplantısı yaptı. Toplantıya; Atatürk Üniversitesinden öğretim üyeleri Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk, Prof. Dr. Süleyman Toy komisyon üyesi olarak, Doç. Dr. Zafer Türkmendağ ise hem komisyon üyesi hem de komisyon raportör yardımcısı olarak katılarak Atatürk Üniversitesinin turizm politikalarının belirlenmesinde aktif rol oynamasını sağladılar.
Türkiye’nin Turizm Geleceği Planlandı
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kamu ve özel sektör temsilcileri ile Türkiye’nin 2024-2028 yılları ve uzun vadeli politika, amaç ve alınacak tedbirleri tartışıldı.
Birçok Alandan Katılımcı Komisyonda Yer Aldı
Komisyon katılımcıları, sektörde önde gelen otelcilik, ulaşım, seyahat acentacılığı, turist rehberliği, ilgili sektör ve kamu temsilcilerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Türkiye’nin uluslararası turizmde pozisyonunu yukarılara taşıyacak önemli politika ve stratejilerini içeren komisyon raporunda ülke turizminin geleceğini şekillendirecek maddelere yer verildi. Raporlama süreci için ilk toplantı 13-14 Aralık 2022 tarihinde İstanbul’da, ikinci toplantı 23-24 Ocak 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.
Rektör Çomaklı: “Ülke Turizmine Nitelikli İnsan Kaynağı Yetiştiriyoruz”
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bünyesinde barındırdığı Turizm Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarının ilgili birçok bölümüyle birlikte ülke turizmine nitelikli insan kaynağı yetiştirdiklerini, şehrin ve bölgenin turizm potansiyelini yukarı çekecek birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Erzurum; kültürel ve tarihi mirası oldukça zengin olan, bu varlıklarını doğal güzellikleri ile harmanlayarak ziyaret eden herkeste izler bırakan oldukça güzide bir şehirdir. 2025 Yılı Turizm Başkenti olarak seçilmesi de şehrimizin ne kadar önemli bir konumda olduğunun önemli bir göstergesidir. Bu kapsamda tüm bilgi birikimiyle ülkemizin turizm potansiyeline katkı sunmaya devam eden üniversitemiz, Turizm Özel İhtisas Komisyonuna da hem geçmiş birikimi hem de yeni araştırmaları ile gerekli tüm desteği vermeyi sürdürecektir.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ