Atatürk Üniversitesi proje başvurularında ilk 10’da

Atatürk Üniversitesi proje başvurularında ilk 10’da

Eğitim 5.10.2023 11:17:45 0
Atatürk Üniversitesi proje başvurularında ilk 10’da
Tarih: 05.10.2023 11:17 Güncelleme: 05.10.2023 11:17
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen 2209-A proje başvurularının sonuçlarına göre önemli bir başarı elde eden Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite misyonunun meyvelerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda; öğrencilerin danışmanlarıyla birlikte yapmış olduğu başvurular sonucunda Atatürk Üniversitesi, onaylanan 104 projesiyle tüm üniversiteler arasında 9. sırada yer aldı.
Üniversite öğrencilerinin bilimsel projelerde yürütücü olarak bilimsel deneyim kazanmaları için fırsat sağlayan TÜBİTAK 2209-A Proje Destek Programındaki projeler, çeşitli disiplinlerde yapılan araştırmaları ve bilimsel çalışmaları kapsıyor. Bu yıl ki başvurularında 16 fakülte ve meslek yüksekokulun hazırladığı ve onay aldığı 104 proje ile önemli bir başarıya imza atan Atatürk Üniversitesi, Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında ilk 10’da yer aldı.
“Öğrencilerimiz, Bir Projenin Yürütücülüğünü Yaparak Tecrübe Kazanıyorlar”
Atatürk Üniversitesinin elde edilen başarıyla bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine verdiği önemi bir kez daha kanıtladığını aktaran Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı; TÜBİTAK tarafından desteklenen bu projelerle, öğrencilerin bir projeyi yürütme deneyimini yaşayarak tecrübe kazandıklarını söyledi. Aynı zamanda öğrencilerin yapmış olduğu bu projelerin, ülkemizin bilimsel ve teknolojik ilerlemesine katkı sağlayacağını vurgulayan Rektör Çomaklı şunları aktardı: “Üniversite olarak, evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji üreten, patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına sunan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geliştirilen yeni projelerle bulunduğumuz sıralamadan daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz. Özellikle öğrencilerimizin danışmanları ile birlikte yapmış oldukları çalışmalar hem aidiyet duygusunun gelişmesine hem de çalışmaların niteliğinin yükselmesine olumlu yönde katkı sunuyor. Bu düşüncelerle, bilimsel çalışmalarda öncü olan üniversitemizin değerli mensuplarını geliştirmiş oldukları projelerden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Birimlere Göre Proje Sayıları ise şöyle: Aşkale Meslek Yüksekokulu 1, Diş Hekimliği Fakültesi 1, Eczacılık Fakültesi 43, Edebiyat Fakültesi 12, Fen Fakültesi 10, Güzel Sanatlar Fakültesi 2, Hınıs Meslek Yüksekokulu 2, Horasan Meslek Yüksekokulu 2, İlahiyat Fakültesi 1, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi 10, Mühendislik Fakültesi 2, Sağlık Bilimleri Fakültesi 7, Su Ürünleri Fakültesi 1, Turizm Fakültesi 2, Veteriner Fakültesi 2 ve Ziraat Fakültesi 6 oldu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ