Atatürk Üniversitesi organ nakli merkezinden büyük başarı: 1000. nakil gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi organ nakli merkezinden büyük başarı: 1000. nakil gerçekleştirildi

Genel 10.04.2025 09:57:01 0
Atatürk Üniversitesi organ nakli merkezinden büyük başarı: 1000. nakil gerçekleştirildi
Tarih: 10.04.2025 09:57 Güncelleme: 10.04.2025 09:57
Kuruluşundan bugüne yaptığı organ nakilleriyle adından söz ettiren Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, önemli bir başarıya imza attı. Merkez, gerçekleştirdiği 1000. organ nakliyle hem bölge hem de Türkiye sağlık sistemi adına gurur verici bir kilometre taşını geride bıraktı.
Başta karaciğer ve böbrek nakilleri olmak üzere birçok başarılı operasyona imza atan merkez, alanında uzman ekip, modern tıbbi altyapı ve sürekli gelişen teknik donanımıyla faaliyetlerini sürdürürken, sadece Doğu Anadolu Bölgesine değil, Türkiye’nin dört bir yanından ve çevre ülkelerden gelen hastalara hizmet veriyor.
Bugüne kadar yüzlerce hastaya umut olan merkezin bu önemli başarısını kutlamak için Organ Nakli Merkezini ziyaret eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, gerçekleştirilen karaciğer nakliyle 1000 rakamına ulaşan merkez ekibini tebrik etti.
Merkezde organ nakli olan hastaları da ziyaret eden Rektör Hacımüftüoğlu, bu başarının arkasında özveriyle çalışan sağlık personelinin ve organ bağışı konusunda duyarlılık gösteren vatandaşların olduğunu belirtti. Ayrıca, organ bağışının hayati önem taşıdığına vurgu yapan Prof. Dr. Hacımüftüoğlu bağış bilincinin artmasının daha fazla hayatın kurtulmasına olanak tanıyacağını ifade etti.
Hacımüftüoğlu: "Organ Nakli Merkezimiz, 1000. nakil operasyonunun ardından hizmet kalitesini daha da artırarak, ileri teknolojilerle donatılmış altyapısıyla Türkiye’nin sayılı organ nakli merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek. Bu konuda merkezimize gereken desteği fazlasıyla sağlayacağız. Bölgeye ve ülkeye sağlık alanında değer katmaya devam eden hastanemiz ve merkezimiz ile birlikte bu başarıda emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ