Atatürk Üniversitesi, Malezya’da düzenlenen konferansın eş-organizatörü oldu

Atatürk Üniversitesi, Malezya’da düzenlenen konferansın eş-organizatörü oldu

Genel 12.08.2022 09:35:45 0
Atatürk Üniversitesi, Malezya’da düzenlenen konferansın eş-organizatörü oldu
Tarih: 12.08.2022 09:35 Güncelleme: 12.08.2022 09:35
Atatürk Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi arasında imzalanan ikili iş birliği çerçevesinde Atatürk Üniversitesi 5. Uluslararası İmalat ve Malzeme Mühendisliğinde Gelişmeler Konferansı (ICAMME) 2022’de Eş-Organizatör (Co-Organizer) olarak görev aldı. Konferans, imalat ve malzeme mühendisliği alanında önde gelen araştırmacıların konuşmaları ve katılımcıların sözlü sunumları ile çevrimiçi olarak 9-10 Ağustos’ta Kuala Lumpur’da gerçekleşti.
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) Mühendislik Fakültesi, İmalat ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından IIUM Mühendislik Kongresi bağlamında düzenlenen bir konferanslar dizisi olan ICAMME 2022, Malzeme ve İmalat Mühendisliği ile ilgili farklı alanlarda devam eden araştırmaların sonuçlarını sunmak için mühendisler, akademisyenler, bilim insanları ve araştırmacılar için uluslararası bir teknik forum sağlamanın yanı sıra, kurumlar ve endüstriler için fikir ve bilgi paylaşımı, bilgi alışverişi, yenilikler ve ürünler için etkili bir ortam oluşturuyor.
Grafen, Karbon Nanotüpler, 2D Malzemeler, Nanomalzemeler, Akıllı Malzemeler, Fonksiyonel Malzemeler, Yüzey Kaplama, Nanoelektronik, Nanoelektromekanik Sistemler, İleri Kompozit, Seramik, Metalik Malzemeler, Malzemelerin Korozyonu, Elektrokimya, İşleme ve Kalıplama, Üretim Süreçleri Yalın İmalat, Esnek İmalat, Yeşil İmalat, Eklemeli İmalat, Metal Şekillendirme, Akıllı İmalat, Bilgisayar Destekli Tasarım, Bilgisayar Destekli Mühendislik konularında bilimsel-teknolojik bilgi ve tecrübe paylaşımı konferansın içinde yer alıyor.
Konferansa, “Synthesis of Nb and Zr Added TiCN:TiBN Composite Coatings with CFUBM-HiPIMS Technology and Investigation of Mechanical Properties” başlıklı çalışmasıyla “Keynote Spiker” olarak katılan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Efeoğlu, Ar&Ge çalışmasında savunma sistemlerinde agresif ortamlarda çalışan makine elemanlarının yüksek sıcaklık ortamında ömür ve performansını artırmak üzere fonksiyonel özellikte BCN esaslı ince film kaplamaların geliştirilmesine yönelik olarak teknolojik gelişmeler ve konuya ilişkin olarak Yüzey Teknolojileri Ar&Ge Laboratuvarında gerçekleştirilen proje sonuçlarından tipik verileri bilim insanlarıyla paylaştı.
Atatürk Üniversitesinin konferansta Eş-Organizatör olarak yer almasında gösterdiği çaba ve verdiği desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür eden Prof. Dr. İhsan Efeoğlu, uluslararası platformlarda Atatürk Üniversitesini ismini taşımaktan gurur duyduklarını söyledi.
Konferansa katılan Makine Mühendisliği Bölümü Yüzey Teknolojileri Laboratuvarında çalışan araştırmacılar, 7 adet sözlü sunum ile Atatürk Üniversitesini başarılı bir şekilde temsil ettiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ