Atatürk Üniversitesi Kudakaf’a hazır

Atatürk Üniversitesi Kudakaf’a hazır

Genel 15.12.2023 13:11:44 0
Atatürk Üniversitesi Kudakaf’a hazır
Tarih: 15.12.2023 13:11 Güncelleme: 15.12.2023 13:11
Geçtiğimiz yıl düzenlediği Kariyer Fuarı ile “Öğrencilerin En Memnun Olduğu Kariyer Fuarı” ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Atatürk Üniversitesi, Türkiye’nin en kapsamlı bölgesel kariyer fuarlarından Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarına (KUDAKAF’23) yeniden ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, paydaş üniversitelerin katkılarıyla gerçekleşecek fuar, 18-19 Aralık 2023 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde “Yetenek Her Yerde” teması ile kapılarını gençlere açacak.

Bölgedeki 8 Üniversitenin Öğrencileri Bir Araya Gelecek
Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşları ile öğrencileri buluşturmaya hazırlanan Atatürk Üniversitesi; Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile başlattığı, Araştırma Üniversitesi ünvanı ile taçlandırdığı başarı yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Himayelerinde, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde, Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi yürütücülüğünde Düzenlenecek olan KUKADAF’23; Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Bayburt, Erzincan Binali Yıldırım, Erzurum Teknik ve Kafkas Üniversiteleri paydaşlığında gerçekleşecek.

Öğrenciler İş ve Staj Fırsatlarına Erişim Sağlayacak
Birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin ve istihdam süreçlerinin paylaşılmasına imkân sağlayacak Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı; özel sektörden yüzlerce firma ile kamu sektöründen çok sayıda kurumu, öğrenci ve mezunlar ile aynı platformda bir araya getirecek. Temel amacı, tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirmek olan “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenecek fuar ile ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlanması ve istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

Birçok Bilgilendirici Etkinlik Düzenlenecek
Fuar kapsamında firma, kurum ve kuruluşlar stant açarak kendilerini tanıtma, iş ve staj başvuruları alma ve mülakat yapma imkânları elde ederken öğrenci ve mezunlar da firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş ve staj olanakları, kariyer imkânları konularında ilk ağızdan bilgi alabilecekler. Ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabilecekler.

Rektör Çomaklı: KUDAKAF’23, Gençlerimize İstihdam Konusunda Büyük Fırsatlar Sunuyor”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı; düzenlenecek fuara paydaş üniversiteler, kamu kurumları ile Türkiye’nin önde gelen firmaları ve işverenlerinin katılacağını belirterek, çok sayıda misafiri bir kez daha Doğu’nun gözbebeği Erzurum’da ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Bölgede düzenlenen 3 kariyer fuarının son 2’sine ev sahipliği yaptıklarını ve bu yıl 3’üncüsünü de düzenleyecek olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Çomaklı: “Katılımın oldukça yoğun olduğu yıllar gibi bu yıl da en az 50 bin katılım hedefliyoruz. Her yıl daha tecrübeleniyor ve üzerine koyarak ilerliyoruz. Birçok öğrencimizin, alanlarına yönelik çalışmalar gerçekleştiren sektör temsilcileri ile buluşturarak iş sahibi olmalarına vesile olduk. KUDAKAF’23, ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayacak gençlerimize istihdam konusunda büyük fırsatlar ve imkânlar sunuyor. Öğrenciler, stant ziyaretleri ile sektöründe ve bölgesinde söz sahibi firmalar ile ilk ağızdan görüşme ve tanışma fırsatı buluyor. Öğrenci ve mezunlarımıza iş anlamında yeni kapılar açılırken, katılımcı kurum ve kuruluşlar, genç yetenekleri keşfetme imkânı buluyor. Bu önemle; tüm öğrencilerimiz, mezunlarımız ve kamu kurum ve kuruluş temsilcilerimiz ile sektör temsilcilerimizi bölgenin en büyük kariyer fuarında buluşmaya davet ediyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ