Atatürk üniversitesi araştırma hastanesinde obezite polikliniği kuruldu

Atatürk üniversitesi araştırma hastanesinde obezite polikliniği kuruldu

Sağlık 12.04.2023 13:29:29 0
Atatürk üniversitesi araştırma hastanesinde obezite polikliniği kuruldu
Tarih: 12.04.2023 13:29 Güncelleme: 12.04.2023 13:29
Son yıllarda dünya çapında büyük artış gösteren ve ülkemizde de önemli bir problem haline gelen obeziteyi daha detaylı bir şekilde ele almak ve çeşitli tedavi yöntemleriyle hastalara yardımcı olmak üzere Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi bünyesinde Obezite Polikliniğini kuruldu.
Uzun bir süre boyunca alınan enerjinin, tüketilen enerjiden fazla olmasından kaynaklanan ve bireyin sağlığını bozacak şekilde vücutta aşırı ve anormal yağ birikmesi sonucu gerçekleşen bir hastalık türü olan obezite, insan sağlığını tehdit ediyor.
Ülkemiz ve bölgemizdeki kilo problemini önemseyen Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, bu soruna çözüm bulmak için bünyesinde aşırı kilolu ve obez hastalara daha kaliteli sağlık hizmeti vermek amacıyla Obezite Polikliniğini hizmete açtı.
Obezite ile mücadele için öncelikle toplumun bütününü hedef alan, akılcı ve sürdürülebilir koruyucu hekimlik uygulamalarına yer verilecek poliklinikte hizmetler, dahiliye endokrinoloji uzmanı, bariatrik cerrahi alanında tecrübeli genel cerrahi uzmanları ve diyetisyenden oluşan tecrübeli bir ekip tarafından veriliyor.
Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay, Genel Cerrah Doç. Dr. Erdem Karadeniz ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Kartal’ın yanı sıra endokrin ve diyetisyenden oluşan ekibin görev yaptığı poliklinikte kontrol edilen hastalar, multidispliner ekip tarafından değerlendirilerek cerrahi tedaviye yönlendirilirken, cerrahi için uygun olmayan hastalar ise diyet ve medikal tedaviye yönlendiriliyor.
Dünya sağlık örgütü verilerine göre dünyada 7 milyar insanın 1,9 milyarı aşırı kilolu ve 650 milyon insanın obez olduğunu belirten Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay, ülkemizde ise 15 yaş üstü yetişkin nüfusun %56’sının aşırı kilolu olduğunu vurguladı.
Obeziteye karşı diyet ve egzersizin önemli olduğunu aktaran Akçay, diyet ve egzersizle zayıflayamayan kişilerin şişmanlığa bağlı hipertansiyon, kalp damar, tip 2 diyabet, eklem ve uyku aknesi gibi yandaş şikayetleri ve sorunları olanların uygun koşullarda ameliyat edildiğini söyledi.
Ameliyatların yanı sıra uzman endokrin ve diyetisyenler yardımıyla obez hastaların zayıflamalarına yardımcı olacaklarını belirten Akçay, polikliniğin kurulmasına önemli derecede destek veren başta Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ