Atatürk Üniversitesi ailesi, Aziziye Destanının 147. yıl dönümünde ecdadını andı

Atatürk Üniversitesi ailesi, Aziziye Destanının 147. yıl dönümünde ecdadını andı

Genel 9.11.2024 15:22:49 0
Atatürk Üniversitesi ailesi, Aziziye Destanının 147. yıl dönümünde ecdadını andı
Tarih: 09.11.2024 15:22 Güncelleme: 09.11.2024 15:22
Erzurum’da, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşının en önemli çatışmalarından biri olan ve halkın büyük kahramanlık gösterdiği Aziziye Savunmasının 147. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir tören düzenlendi.
Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Aziziye Tabyalarında gerçekleştirilen törene, çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ile akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrencinin de katılım sağladığı etkinlikte üniversite mensupları bu duygu dolu anlara şahitlik etti ve yaşanan coşkuya ortak oldu.
Aziziye Tabyalarında Coşkulu Anma
Tören, 147 yıl önce olduğu gibi, Ayazpaşa Camii müezzininin "Ey Erzurumlular, ey ahali, düşman Aziziye Tabyalarını bastı. Allah’ını seven, eli silah tutan herkes askerimizin yardımına koşsun" çağrısıyla başladı. Türk bayrakları ve tekbirlerle Topdağındaki Aziziye Tabyalarına yürüyen Erzurumlular, vatan uğruna canlarını feda eden atalarına olan minnettarlıklarını bir kez daha gösterdi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, törene ilişkin yaptığı konuşmada, Aziziye Savunmasının sadece Erzurum’un değil, tüm Türk milletinin tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: "Aziziye Savunması, sadece bir askeri zafer değil, milletimizin kahramanlık ve fedakarlıkla yazdığı büyük bir destandır. Bugün, bizler de bu kahramanların torunları olarak, onların fedakarlıklarını unutmadığımızı bir kez daha haykırıyoruz. Aziziye’deki bu direniş, milletimizin vatanına ve bağımsızlığına olan bağlılığının simgesidir" dedi.
Nene Hatun’un Kahramanlığı Bir Kez Daha Anlatıldı
Törenin devamında, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından Nene Hatun’un temsili canlandırıldı. Nene Hatun’un kahramanlık mücadelesi, seyirciler tarafından duygusal bir şekilde izlendi. Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Nene Hatun’un vatan uğruna gösterdiği cesareti ve fedakarlığı överek: "Nene Hatun gibi kahramanlar, Türk milletinin direncinin simgeleridir. Onların gösterdiği kahramanlık, sadece geçmişin değil, geleceğin de ilham kaynağı olacaktır" şeklinde konuştu.
Tarihi Bir Anma ve Övünç Kaynağı
Aziziye Savunması, Erzurum’un ve Türk milletinin tarihindeki eşsiz bir kahramanlık destanı olarak hatırlanıyor. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bu tür anma etkinliklerinin hem geçmişi yad etmek hem de milli birlik ve beraberliği pekiştirmek adına büyük önem taşıdığını belirterek: "Bugün burada, tüm Erzurumlular ile birlikte, atalarımızın yazdığı destanın izinden gidiyoruz. Aziziye’nin kahramanları, adlarını kalplere yazdırmış, gönlümüzün ve ufkumuzun da kahramanlarıdır" diyerek, anma töreninin önemine vurgu yaptı.
Törenin sonunda, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ve Lalapaşa Camiinde okunan Mevlid-i Şerif ile şehitler anıldı. Vali Mustafa Çiftçi, Nene Hatun’un torunu Güner Yamanlı ve diğer protokol üyeleri, şehitler için dua ederek, bu toprakları canlarıyla savunan kahramanlara olan minnettarlıklarını dile getirdiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ