Atatürk Üniversitesi ailesi, Aziziye Destanının 147. yıl dönümünde ecdadını andı

Atatürk Üniversitesi ailesi, Aziziye Destanının 147. yıl dönümünde ecdadını andı

Genel 9.11.2024 15:22:49 0
Atatürk Üniversitesi ailesi, Aziziye Destanının 147. yıl dönümünde ecdadını andı
Tarih: 09.11.2024 15:22 Güncelleme: 09.11.2024 15:22
Erzurum’da, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşının en önemli çatışmalarından biri olan ve halkın büyük kahramanlık gösterdiği Aziziye Savunmasının 147. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir tören düzenlendi.
Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Aziziye Tabyalarında gerçekleştirilen törene, çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ile akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrencinin de katılım sağladığı etkinlikte üniversite mensupları bu duygu dolu anlara şahitlik etti ve yaşanan coşkuya ortak oldu.
Aziziye Tabyalarında Coşkulu Anma
Tören, 147 yıl önce olduğu gibi, Ayazpaşa Camii müezzininin "Ey Erzurumlular, ey ahali, düşman Aziziye Tabyalarını bastı. Allah’ını seven, eli silah tutan herkes askerimizin yardımına koşsun" çağrısıyla başladı. Türk bayrakları ve tekbirlerle Topdağındaki Aziziye Tabyalarına yürüyen Erzurumlular, vatan uğruna canlarını feda eden atalarına olan minnettarlıklarını bir kez daha gösterdi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, törene ilişkin yaptığı konuşmada, Aziziye Savunmasının sadece Erzurum’un değil, tüm Türk milletinin tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: "Aziziye Savunması, sadece bir askeri zafer değil, milletimizin kahramanlık ve fedakarlıkla yazdığı büyük bir destandır. Bugün, bizler de bu kahramanların torunları olarak, onların fedakarlıklarını unutmadığımızı bir kez daha haykırıyoruz. Aziziye’deki bu direniş, milletimizin vatanına ve bağımsızlığına olan bağlılığının simgesidir" dedi.
Nene Hatun’un Kahramanlığı Bir Kez Daha Anlatıldı
Törenin devamında, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından Nene Hatun’un temsili canlandırıldı. Nene Hatun’un kahramanlık mücadelesi, seyirciler tarafından duygusal bir şekilde izlendi. Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Nene Hatun’un vatan uğruna gösterdiği cesareti ve fedakarlığı överek: "Nene Hatun gibi kahramanlar, Türk milletinin direncinin simgeleridir. Onların gösterdiği kahramanlık, sadece geçmişin değil, geleceğin de ilham kaynağı olacaktır" şeklinde konuştu.
Tarihi Bir Anma ve Övünç Kaynağı
Aziziye Savunması, Erzurum’un ve Türk milletinin tarihindeki eşsiz bir kahramanlık destanı olarak hatırlanıyor. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bu tür anma etkinliklerinin hem geçmişi yad etmek hem de milli birlik ve beraberliği pekiştirmek adına büyük önem taşıdığını belirterek: "Bugün burada, tüm Erzurumlular ile birlikte, atalarımızın yazdığı destanın izinden gidiyoruz. Aziziye’nin kahramanları, adlarını kalplere yazdırmış, gönlümüzün ve ufkumuzun da kahramanlarıdır" diyerek, anma töreninin önemine vurgu yaptı.
Törenin sonunda, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ve Lalapaşa Camiinde okunan Mevlid-i Şerif ile şehitler anıldı. Vali Mustafa Çiftçi, Nene Hatun’un torunu Güner Yamanlı ve diğer protokol üyeleri, şehitler için dua ederek, bu toprakları canlarıyla savunan kahramanlara olan minnettarlıklarını dile getirdiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ