Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları artık Yüksekova’da da yapılacak

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları artık Yüksekova’da da yapılacak

Eğitim 13.01.2025 23:03:56 0
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları artık Yüksekova’da da yapılacak
Tarih: 13.01.2025 23:03 Güncelleme: 13.01.2025 23:03
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde artık Anadolu Üniversitesi’nin ardından Atatürk Üniversitesi açıköğretim sınavları da yapılacak.
Geçtiğimiz haftalarda Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda Açıköğretim Fakültesi sınavlarının Yüksekova’da yapılması talep edilmişti. Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Büyükçiftlik Belediye Başkanı Çayan Çiçek, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ve Yüksekova Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Fırat Tüner, açıköğretim sınavlarına girecek olan öğrencilerle bir araya gelmişti. Yapılan toplantının ardından öğrencilerin talepleri ilgili üniversitelere iletildi. Geçtiğimiz hafta Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarının Yüksekova’da yapılacağı duyrulmuştu. Bugün de Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarının da Yüksekova’da yapılması kararlaştırıldı.

“Girişimlerimiz sonuç verdi”
Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, “Esendere Belediyesi, Büyükçiftlik Belediyesi ve Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olarak hem Anadolu Üniversitesi hem de Atatürk Açıköğretim Fakültesi sınavlarının yalnızca Hakkari il merkezinde yapılması nedeniyle öğrencilerin yaşadığı zorlukları, talepleri ilgili üniversitelere ilettik. Yaptığımız girişimler sonucunda açıköğretim sistemi kapsamında öğretim veren İktisat ve İşletme Fakülteleri Türkiye Programları için Hakkari sınav merkezine ek olarak Yüksekova’da yeni bir sınav merkezi açılmasına oy birliğiyle karar verildi. Desteklerinden dolayı Hakkari Valimiz Ali Çelik’e sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

“Daima eğitimin yanındayız”
Daima eğitimin yanında olduklarını belirten Büyükçiftlik Belediye Başkanı Çayan Çiçek, “Açıköğretim sınavlarının Yüksekova’da yapılması müjdesini aldığımızda çok mutlu olduk. Bu güzel oluşum içerisinde bulunan oda başkanlarımıza ve belediye başkanlarımıza, Hakkari Valimiz Ali Çelik Bey’e, il ve ilçe teşkilatlarımıza bu konuda desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yüksekova’mıza hayırı olsun” ifadelerini kullandı.

“Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”
"Yüksekova’da açıköğretim sınavları artık gerçekleşecek" diyen Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak ilçemizde açıköğretim öğrencilerimizin yaşadığı sınav yeri sorununu çözmek adına başlattığımız girişimlerin sonuç verdiğini duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk Üniversitesi açıköğretim sınavlarının bundan böyle Yüksekova’da yapılacağını resmen açıklamıştır. Bu karar hem öğrencilerimizi hem de aileleri için büyük bir kolaylık sağlayacak; maddi ve manevi yükleri azaltacaktır. Yüksekova gibi büyük bir ilçede eğitim olanaklarının artırılması gençlerimizin geleceğine yapılan önemli bir yatırımdır. Bu süreçte bize destek veren başta Sayın Valimiz Ali Çelik’e, tüm kurumlara ve duyarlılık gösteren Atatürk Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz. Yüksekova’nun eğitimde hak ettiği yere ulaşması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ