Atatürk silüeti erken göründü

Atatürk silüeti erken göründü

Genel 7.06.2024 20:30:14 0
Atatürk silüeti erken göründü
Tarih: 07.06.2024 20:30
Ardahan’ın Damal ilçesindeki Karadağ sırtlarında ortaya çıkan Atatürk’ün silüeti, bu yıl erken görülmeye başladı.
Ardahan’ın Damal ilçesindeki Mustafa Kemal Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran ile 5 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk silüeti erken belirmeye başladı. Atatürk’ün silüetini izlemeye gelen Damal Süleyman Demirel İlkokulu öğrencileri silüetin ortaya çıkmasıyla özçekim yaptı.
Öğrenciler, dün saat 18.00 sıralarında Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki Karadağ sırtlarında Atatürk silüetinin belirdiğini gördü. Her yıl 15 Haziran ile 5 Temmuz arasında görülen silüetin erken görülmesini fırsat bilen öğrenciler, tarihi anı cep telefonlarına kaydetti.
Öğrencilerden Asiye Özek ve Gaye Karakurt, silüeti izlemek için geldiklerini söyleyerek, "Güneşli havalarda silüet ortaya çıkıyor. Bu görüntüyü izlemek için her yerden geliyorlar. Bugün güneşli bir hava var. Biz de arkadaşlarımızla birlikte izlemeye geldik" ifadelerini kullandı.

Her yıl şenlikler düzenleniyor
Atatürk silüeti, 1954’te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Erdoğan Kumru’nun 1975’de çektiği silüete fotoğrafını Genelkurmay Başkanlığına gönderilmesiyle bu doğa olayı Türkiye’de duyuldu.
Karadağlar eteğinde özellikle haziranda başlayarak temmuz sonuna kadar havanın bulutsuz olduğu günlerde 17.50-18.10 saatlerinde izlenebilen Atatürk silüetinin oluşumu, 1995’ten itibaren her yıl temmuz ayında düzenlenen "Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" ile kutlanıyor.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: atatürk silüeti erken göründü
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem