Asrın felaketinde kaybettiği babasına söz verdi, LGS’de Türkiye birincisi oldu

Asrın felaketinde kaybettiği babasına söz verdi, LGS’de Türkiye birincisi oldu

Eğitim 11.07.2025 18:17:20 0
Asrın felaketinde kaybettiği babasına söz verdi, LGS’de Türkiye birincisi oldu
Tarih: 11.07.2025 18:17 Güncelleme: 11.07.2025 18:17
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Malatya’daki evleri yıkılan ve babasını kaybeden Şevval Ece Kılınçer, LGS 2025’te 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Deprem öncesi babasına "Birinci olacağım" sözü veren Şevval, bu başarısını onun aziz hatırasına adadı.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde Malatya’daki evleri yıkılan ve babası Mesut Kılınçer’i kaybeden Şevval Ece Kılınçer, LGS sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından ailesiyle Elazığ’a yerleşen Şevval, Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesindeki ortaokulda eğitimine devam etti. LGS’ye annesi ve öğretmenlerinin desteğiyle hazırlanan Şevval, sınav sürecinde yoğun çalışma disipliniyle dikkat çekti. Şevval Ece Kılınçer yaptığı açıklamada, "Bu bir senelik süreçte konuları tamamen öğrenerek ilerledim. Birçok farklı kaynakla çalıştım. Babama verdiğim bir söz vardı, o yüzden bu başarı benim için çok anlamlı" dedi.
Babasına verdiği sözü yerine getirdiği için mutlu olduğunu ve Galatasaray Lisesi’ne girmeyi hedeflediğini dile getiren Şevval Ece Kılınçer, "LGS 2025’te Türkiye birincisi oldum. Bu bir senelik çalışma sürecini genellikle her konuyu tamamen oturtarak ilerledim. Bu şekilde soruları çözerken bir anlama problemim olmadı. Soruları daha rahat çözdüm. Aynı zamanda birçok farklı kaynaktan birçok soru çeşidi gördüğüm için LGS’de de daha kolay bir şekilde soruları çözdüm. Aynı zamanda bir zaman problemi de yaşamamış oldum. Bu süreçte en büyük destekçim annemdi. O yüzden en çok ona teşekkür ediyorum. Ardından da öğretmenlerimiz konuları anlatırken her zaman eksiklerimizi kapatmamız için çok emek verdiler. Onlara da teşekkür ediyorum. Onun dışında benim babama verdiğim bir söz vardı. 6 Şubat depreminde babam vefat etmeden önce ona LGS’de birinci olacağıma dair ve Galatasaray Lisesi’ni kazanacağıma dair söz vermiştim. Çok şükür, LGS’de birinci oldum. Ancak Galatasaray Lisesi’ne de tercihler döneminde bakacağız" dedi.
Kızının başarısıyla gurur duyduğunu ifade eden anne Dr. Öğr. Üyesi Beyhan Kılınçer, "2025 yılı LGS’de Türkiye birincilerinden biri olan Şevval Ece Kılınçer’in annesiyim. Kızımla gurur duyuyorum. Bu yıl çok büyük emek verdi. Hocalarının çok büyük destekleri oldu. Onların her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kızıma da en büyük teşekkürü ediyorum. Babasına verdiği bir söz vardı. Onun aziz hatırasına diye yazmanızı da rica ediyorum. Bu başarı onun aziz hatırasınadır" şeklinde konuştu.
Şevval’in öz disiplini ve hedefi olan bir öğrenci olduğunu belirten Okul Müdürü Ahmet Üşen de, "Bugün itibarıyla LGS sonuçları açıklandı. Öğrencilerimiz güzel başarılar elde ettiler. En başta Şevval Ece Kılınçer kızımız 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Öncelikle onu tebrik ediyorum. Özellikle bu süreçte ona emek veren tüm öğretmenlerimize, tüm okul yönetimimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında da başarılarının devamını diliyorum ve buna da yürekten inanıyorum. Çünkü kendini bilen, öz disiplini yerinde, nasıl çalışacağını bilen, hedefini belirlemiş bir öğrencimizdi. Belki de başarısını burası getirdi" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ