ASO’dan deprem bölgelerine yaşam merkezi

ASO’dan deprem bölgelerine yaşam merkezi

Genel 7.02.2023 18:24:00 0
ASO’dan deprem bölgelerine yaşam merkezi
Tarih: 07.02.2023 18:24 Güncelleme: 07.02.2023 18:24
Depremden etkilenen illere gönderilmek üzere TOBB ve AFAD koordinasyonunda yardım kampanyası başlatan Ankara Sanayi Odası (ASO), ayrıca deprem bölgelerine tam donanımlı yaşam merkezleri kurma kararı aldı.

Ankara Sanayi Odası Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremin ardından “Deprem Afet Kriz Toplantısı” toplantısı gerçekleştirdi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç’ın başkanlığında yapılan toplantıya ASO Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve 40 Meslek Komitesi’nin Başkanları katıldı. Oda olarak kış ortasında büyük felaketi yaşayan insanların yanında olduklarını belirten ASO Başkanı Ardıç, “Gün birlik olma zamanı, acımız büyük, milletimizin başı sağ olsun. Depremzede vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak ve onların ihtiyaçlarını gidermek adına hem nakdi destek yanı sıra, ayni malzemeleri de içeren yardım kampanyası başlattık. Ankara Sanayi Odası olarak deprem bölgelerinde kullanılmak üzere tam donanımlı ‘Yaşam Merkezleri’ kuracağız” dedi. ASO üyesi sanayicileri de kampanyaya duyarlı olmaya davet eden Ardıç, “Depremin oluşturduğu yıkım ve can kaybı her geçen dakika ağırlaşıyor. Bu depremin yaralarını birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde hep birlikte saracağımıza inanıyoruz. Bu kapsamda Ankaralı sanayicileri kampanyaya katkı vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gönderilecek yardımın kapsamını belirlerken, AFAD ve TOBB ile koordinasyon içinde hareket ettiklerini ve bölgede en çok ihtiyaç duyulan malzemeleri tespit ettiklerini aktaran Ardıç, bunların en kısa sürede bölgeye ulaştırılacağını anlattı. Yardım çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Ardıç, Oda personelinin kendi aralarında başlattıkları kampanya kapsamında toplanın malzemeleri ile AFAD depolarına teslim edileceği bilgisini verdi.

Yaşam merkezi nasıl olacak?
İçişleri Bakanlığının belirlediği bir bölgede kurulacak yaşam merkezindeki konteynerlerde, bir ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanacağı standart konfor koşulları sağlanacak. 21 metrekarelik konteyner içinde; 1 mutfak evyesi, mutfak gereçleri, duş, klozet, lavabo ve ısıtıcının yer aldığı bir banyo ve iki oda da 4 yatak yer alacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ