Asgari ücret zammını daha önce de bilmişti! O isimden bomba tahmin

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren asgari ücrete Temmuz ek zammı için iki ünlü isimden flaş tahminler geldi. Daha önceki asgari ücret zammını bilen Prof. Dr. Hakan Kara, yine ayn

Ekonomi 16.06.2023 20:16:00 0
Asgari ücret zammını daha önce de bilmişti! O isimden bomba tahmin
Tarih: 16.06.2023 20:18

7 milyon asgari ücretli ile birlikte milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrete yapılacak olan Temmuz zammına çevrildi. Uzmanlar peş peşe asgari ücret rakamları açıklarken, kulislerde de rakamlar havada uçuşuyor. Bugün yapılacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı öncesi iki ünlü isimden flaş asgari ücret tahmini geldi. Daha önceki Temmuz zammını doğru bilen ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara, aynı yöntemle hesaplama yapıp yeni asgari ücretin 10.880 TL olacağını bunun 11 bin TL'ye tamamlanacağını söyledi. Altın ve Para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise, asgari ücretin 10 bin 600 lira olacağı tahmininde bulundu.

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara daha önceki zamlarda da kullanılan formülle hesaplama yaparak, temmuz ayı zammını tahmin etti. Son dönemde asgari ücret zammında Türk-İş'in 'açlık indeksi'nin referans alındığını belirten Hakan Kara, 'yine öyle olursa deyip yaptığı hesaplamalara göre asgari ücretin maksimum 11 bin lira olacağını duyurdu.

Hakan Kara, yaptığı hesaplamayı Twitter hesabından şöyle duyurdu: "Asgari ücret ne olur? Son dönemde genelde TÜRK-İŞ açlık endeksi referans alınıyor. Yine öyle olursa (Haziran’da endeksin Zrtacağını varsayarak) Temmuz’da net asgari ücretin ( artışla 10.880 TL olması beklenir. Düz olsun diye belki 11.000 ’e de tamamlanabilir (),3 artış)."

Hakan Kara, yaptığı hesaplamayla ilgili bir de uyarı yaptı. Asgari ücretin belirlenmesinde artık TÜRK-İŞ'in fiyatlarının, TÜİK'in gıda endeksinden daha fazla dikkate alındığını vurguladı. Kara, "Burada dikkat çeken bir gelişme, bir süredir asgari ücret belirlenirken gıdada TÜİK'ten ziyade TÜRK-İŞ'in ölçtüğü fiyatlarının baz alınması." dedi. 

Foto - Asgari ücret zammını daha önce de bilmişti! O isimden bomba tahmin


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem