Uçağa biletsiz binmeye çalışan taraftarların davasında beraat

AVUKAT MEHMET FATİH KERİMOĞLU

Asayiş 10.04.2020 13:21:34 0
Uçağa biletsiz binmeye çalışan taraftarların davasında beraat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.04.2020 13:21

Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe arasında 11 Mart 2018 tarihinde oynanan müsabakanın ardından 2 taraftarın biletsiz şekilde güvenlikten geçerek uçağa binmelerine ilişkin gişe görevlileri hakkında açılan davada hakim, beraat kararı verdi.

Süper Lig’de 11 Mart 2018 tarihinde oynanan Malatyaspor-Fenerbahçe maçının ardından havalimanında 2 taraftar biletsiz şekilde güvenlikten geçmiş, son kontrol noktasında yer alan görevlileri de yanıltarak ve görme açısından çıkarak biletsiz bir şekilde gizlice uçağa binmeye çalışmıştı. Ancak uçak havalanmadan görevlilerce biletsiz yolcular tespit edilerek indirilmişlerdi.

Bu olay nedeniyle Akçadağ Cumhuriyet Savcılığı tarafından geniş çaplı soruşturma başlatılmış, kimlik ve bilet karşılaştırması ile GBT sorgusu yapan polis memurları hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istenilmişti. İlgili polis memurları hakkında soruşturma izni verilmeyince bu defa son kontrol noktasındaki gişe görevlileri hakkında soruşturma başlatılıp ilgili iki gişe görevlisi hakkında görevi kötüye kullanma suçunu işledikleri gerekçesiyle Akçadağ Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Havalimanında görev yapan ve haklarında dava açılan 2 işçinin avukatı Mehmet Fatih Kerimoğlu duruşmadaki sözlü savunmasında, müvekkilleri hakkında ikame edilen davanın hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğunu ifade etti. Öncelikle görevi kötüye kullanma suçunun unsurlarının oluşmadığını, müvekkillerinin kamu görevlisi olmadıklarını, sadece İş Kanunu’na tabi olarak çalışan birer işçi olduklarını, özel yasalarla yaptıkları işin gereği kamu görevlisi olarak sayılmalarının da mümkün olmadığını beyan etti. Avukat Kerimoğlu, savunmasında kamu görevlisi olmayan ya da sayılmayan müvekkilleri hakkında açılan bu davanın haksızlığını ifade ederek maç günü taraftarların ve uçak trafiğinin böylesine yoğun olmasına rağmen ilgililer tarafından gerekli tedbir ve hazırlıkların yapılmamış, gereği kadar personel görevlendirilmemiş olmasının cezasının 2 işçiye atfedilmesinin de hukuk düzeni ile bağdaşmayacağını söyledi.

Kerimoğlu, duruşmadaki savunmasında, bahsi geçen olaydan hemen sonra bir daha böylesine olayların yaşanmaması için havaalanında gerekli tedbirlerin alınmaya başlandığını ve hatta bariyerlerin yapıldığını, bu durumun dahi böylesine uçak trafiğinin yoğun olduğu günlerde 2 işçiye atfedilmemesi gerektiğinin bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

Olaydan hemen sonra havaalanı yönetimi tarafından da müvekkillerinden ayrıca 100’er dolar tutarında ceza mahiyetinde para kesildiğini, bu kesintinin de hukukla bağdaşmadığını ifade eden Avukat Fatih Kerimoğlu, söz konusu bedellerin iadesi için de gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını duruşmada beyan etti.

Yaklaşık 2 yıldan beri devem eden davada mahkeme hakimi, görevlilerin beraatine karar verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ