Tütün üreticilerinden yürürlüğe giren yeni yasada düzenleme talebi

MALATYA (İHA) – Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren tütün yasası sonrası çok sayıda tütün üreticisi, düzenleme yapılması talebinde bulundu.

Asayiş 5.01.2022 23:14:34 0
Tütün üreticilerinden yürürlüğe giren yeni yasada düzenleme talebi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.01.2022 23:14

MALATYA (İHA) – Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren tütün yasası sonrası çok sayıda tütün üreticisi, düzenleme yapılması talebinde bulundu.

Tütün ticareti yapanlardan yetki belgesi alma veya bildirimde bulundurma zorunluluğu, yeni yılla birlikte uygulamaya girerken Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde toplanan çok sayıda tütün üreticisi yürürlüğe giren genelgeye tepki gösterdi. İlçe nüfusunun büyük çoğunluğunun tütün üretimi ile geçimi sağladığı Doğanşehir’de kooperatifleşmeyen üreticiler, Doğanşehir Belediyesi önünde açıklama yaptı. 25 mahalle muhtarı ile çok sayıda tütün üreticisi, ilk olarak Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ile görüştü. Güvenlik güçlerinin de geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, Başkan Zelyurt ile görüşen üreticiler daha sonra belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, seslerini duyurmak için toplanan üreticilere yönelik yaptığı konuşmada Doğanşehir’in bazı bölgelerinin tütün bölgesi olarak belirlendiğini ve buralarda tütün ekiminin serbest olduğunu belirterek, “Gelinen noktada üreticilere kooperatiflerini kurmak için verilen 3,5 yıllık süre doldu. Bugün ilçede kurulmuş bir kooperatifimiz var. Bizim bu bölgede kooperatife güven yok ama kurarsak bundan daha iyi olacak. Aracı gelip tütünü alıp götürüyor, nereye sattığını hiç soruyor musunuz? Neden biz satmayalım tütünümüzü? Kooperatifimizi kurup kendimiz satalım" dedi.

Üreticiler adına basın açıklamasını yapan Yasin Çürük ise tütün yasasıyla birlikte üreticinin mağdur edildiğini belirterek, “Oysa bütün dünyada kalkınmanın temeli topraktır. Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekilimiz Mehmet Celal Fendoğlu’nun TBMM’de dile getirdiği görüşlerinin bir an önce kanunlaşmasından yanayız. Vekilin parlamentoda yaptığı on dakikalık konuşma, çiftçinin birebir kabul ettiği maddelerin aynısıdır. Yasa kesinleşene kadarda tütün yasağının kaldırılması gerekir. Buradaki insanların bir çoğunun tasarrufu yok, birikmiş parası yok, adam az ya da çok satıp ihtiyacını gidermek zorunda. Satışı için hazır olan tütünün de bekleme süresi yoktur, bozulur" ifadelerini kullandı.

Tütüncüler üreticileri, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ