Tırnaktaki doku anne ve oğulun katilini belirledi, zanlıya çifte müebbet hapis verildi

Tunceli’de geçtiğimiz yıl anne ve oğlunu öldüren ve tırnaktaki doku ile katil olduğu netlik kazanan zanlı Erkan Kos’a , cinayetten iki kez müebbet , yağma suçundan da 13 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Asayiş 16.10.2020 14:23:20 0
Tırnaktaki doku anne ve oğulun katilini belirledi, zanlıya çifte  müebbet hapis verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.10.2020 14:23

Tunceli’de geçtiğimiz yıl anne ve oğlunu öldüren ve tırnaktaki doku ile katil olduğu netlik kazanan zanlı Erkan Kos’a , cinayetten iki kez müebbet , yağma suçundan da 13 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Olay, 21 Nisan 2019 tarihinde Pertek İlçesi’nde Kaledibi Mahallesi’nde meydana gelmişti. Taş Ailesi’nin evine giren cinayet zanlısı anne Gülsüm (61) ile oğlu Cafer Taş’ı (30) bıçaklayarak öldürmüştü. Polisin detaylı olarak yaptığı araştırma sonucu şüphelinin 38 yaşındaki Erkan Kos olduğu belirlenmiş, düzenlenen operasyonda saklandığı Adıyaman’da yakalanıp tutuklanmıştı. Zanlı Kos’un, katil olduğu ise Cafer Taş’ın tırnaklarından alınan dokunun bire bir eşleşmesiyle netlik kazanmıştı.

Davanın karar duruşması Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Elazığ Cezaevi’nde tutuklu bulunan Erkan Kos, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS)’le katıldı.Tüm delillerin doplandınığı belirten mahkeme heyeti savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, sanık hakkında planlayarak kasten adam öldürme ve yağma suçlarından ikikez cezalandırılmasını talep etti. Taraf avukatlarının dinlenmesinin ardından zanlı hakkında mahkeme heyeti kararını verdi. Heyet zanlıya kasten adam öldürme suçundan 2 kez müebbet , yağmaya teşebbüs suçundan da her bir maktul için 6 yıl 11 ay 10 gün olmak üzere toplam 13 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verdiğini açıkladı.

Mahkeme kararını değerlendiren Taş Ailesi’nin Avukatı Doğukan Kudat, anne ve oğulun hunharca katledildiğini belirterek, “Olayın ardından Pertek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ayrıntılı soruşturma yapılmış ve Erkan Kos gözaltına alınmıştı. Tırnak ve doku örnekleri alınarak uzmanlık raporu alınması için ilgili kurumlara gönderilmişti. İlgili kurumlar raporlarını mahkemeye sundu. Sanık Erkan Kos ile öldürülen Cafer Taş’ın tırnaklarındaki doku örnekleri birebir eşleşmişti” dedi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda da zanlının çeşitli bankalara yüklü miktarda borçlu olduğunun ortaya çıktığını aktaran Kudat, “Yine sanık Adıyaman’da bir evde saklandığı çekyatın altında yakalandığında üzerinde 3 bin 980 TL para bulunmuştu. Bütün bunları savunmalarımızda dile getirdik. 2. Ağır Ceza Mahkemesi de bu savunmalarımızı yerinde gördü. Neticede ceza olarak nitelikli ve kasten adam öldürme suçu dolayısıyla iki kez müebbet hapis cezası, geceleyin yağma suçuna teşebbüs ettiği kanaatiyle her iki maktule yönelik 6 yıl 11 ay 10 gün mahkumiyet hükmü tesis edildi” diye konuştu.

Avukat Kudat, delilleri karartan, yok eden ve gizleyen diğer kişi ve kişiler hakkında da etkili soruşturma yürütülmesini istediklerini, takdiri indirim uygulanması ile ilgili de başvuru yapacaklarını aktardı.

(ET-HİV-
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ