Özel Harekatçılar El-Bab’a uğurlandı

Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ndeki 64 polisin, Suriye’nin El-Bab bölgesine görevlendirilmesi nedeniyle uğurlama töreni düzenlendi.

Asayiş 16.08.2021 16:48:29 0
Özel Harekatçılar El-Bab’a uğurlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.08.2021 16:48

Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ndeki 64 polisin, Suriye’nin El-Bab bölgesine görevlendirilmesi nedeniyle uğurlama töreni düzenlendi.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törende, kurban kesilerek polisler için dua edildi.

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, emperyalist güçlerin hem Irak’ın kuzeyinde hem de Suriye’nin kuzeyinde ayrı bir devlet kurmak istediğini söyledi.

Ülkenin savunmasının artık Irak ile Suriye’nin Kuzeyinde başladığını ifade eden Memiş, "Biz başta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimiz ve bu ülkeyi yönetenler olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin parçalanmasına yol açacak olan böyle bir girişime sonuna kadar karşı çıkacağız. Bunun için riskler alıyoruz. Bunun için bedellerde ödüyoruz." dedi.

Memiş, bölgenin riskli olduğunu hatırlatarak, buna rağmen devletin sonuna kadar büyük bir kararlılıkla gereken mücadeleyi vereceğini dile getirdi.

Söz konusu bir tampon uydu devlet oluşumuna sonuna kadar Türkiye’nin karşı çıkacağını vurgulayan Memiş; "Kürt kardeşlerimizle, Kürt vatandaşlarımızla hiç bir sorunumuz yok. Lakin onları kullanarak orada ayrı bir devlet kurmak isteyen güçlere ve otoritelere karşı da Türk milletinin, bu yüce milletin nasıl bir millet olduğunu göstermek boynumuzun borcu. Orada PÖH, Jandarma birlikleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin diğer unsurları, istihbarat birliklerimiz, mülki idare amirlerimiz de var. Kardeşlerim, Türk milleti asker bir millettir. Türk milleti, devletler kuran bir millettir. Orayı teröristlerden arındırmak yetmiyor çünkü teröristlerden arındırdığınız bölgede devlet hizmetleri yapmanız gerekiyor. Nedir devlet hizmetleri, altyapı, kanalizasyonu getireceksin, içme suyunu sağlayacaksın, eğitimini ve sağlığını vereceksin. Yani bu işleri de yapacak bir otorite sağlanması istendi” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin hiç bir zaman Suriye’nin ve Irak’ın topraklarında gözünün olmadığına işaret eden Memiş, "Maksadımız, oraları kendi topraklarımıza katmak değil. Eğer bize saldırı varsa tabi ki kendimizi, memleketimizi, çocuklarımızı, analarımızı, eşlerimizi, kardeşlerimizi savunmak için o bölgede mecburen bulunacağız. Bulunmaya da devam edeceğiz. Zor görevler, insanları daha da çok olgunlaştırır. Ailelerinizin endişesi olabilir, bu çok normaldir. Ama zaten sizler zor görevler için yetiştirildiniz. Allah’ın izniyle sağ salim gider, sağ salim gelirsiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz” açıklamalarında bulundu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ