Muş’ta evlat nöbetine katılan ailelerin sayısı 9’a yükseldi

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin sayısı 9’a yükseldi.

Asayiş 8.09.2021 16:35:47 0
Muş’ta evlat nöbetine katılan ailelerin sayısı 9’a yükseldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2021 16:35

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin sayısı 9’a yükseldi.


Muş’ta, HDP İl Başkanlığı önünde ailelerin evlat nöbeti sürüyor. Öğle saatlerinde parti binası önüne eylem için gelen gözü yaşlı aileler, oturma eylemi başlattı. HDP İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir" ve "Halkı dolandıran parti" dövizleri açarak slogan attı. Gözü yaşlı anne Gülbahar Teker, HDP’ye tepki göstererek parti binasına yürüdü. Anne Gülbahar Teker’i, polis ekipleri güçlükle sakinleştirebildi.



Aile sayısı 9’a yükseldi


21 haftadır eyleme katılan Teker, Özcan, Yenilmez, Aktar, Kılıç, Arul, Baykara, Uçkun ailelerine bir destekte Sönmez Yıldız ailesinden geldi. Eyleme yeni katılan anne Naciye Sönmez Yıldız, 15 yaşındaki oğlu Osman Sönmez Yıldız’ın, 2015 yılında Bitlis’in Tatvan ilçesinde okul okuduğu sırada PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını söyledi.



“Kolum kanadım kırık”


6 yıldır oğlundan haber alamadığını aktaran anne Naciye Sönmez Yıldız, “ben çocuğumu istiyorum. Oğlum küçük. Perişan oldum. Kolum kanadım kırık. 15 yaşında bir çocuk hiçbir şey bilmiyor, kendisine bakamaz, yemek yapamaz. Dağda taşta mı yatıyor, aç mıdır, tok mudur, ne yiyor bilmiyorum. İlk defa Muş’ta eyleme katıldım” dedi.



“HDP’ye, PKK’ya lanet olsun”


Oğlu 2014 yılında dağa götürülen anne Gülbahar Teker de HDP’nin kapatılmasını isteyerek, “HDP, PKK, bu anne ve babalardan ne istiyor. Biz de Kürt’üz niye kapıya çıkıp bizi sormuyorlar. Anne ve babalar Muş’ta, Diyarbakır’da, Hakkari’de, Van’da, her yerde yürüyüş yapıyor, eylem yapıyor. Bir tane çocuk dağda kalana kadar burada eyleme devam edeceğim. Bugün bir aile daha desteğe geldi. Ben desteğe geldikleri için çok sevindim” ifadelerini kullandı.


2016 yılında dağa kaçırılan kardeşi Atilla Özcan için eyleme devam eden Ümit Özcan ise sonuna kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti. Bugün bir annenin daha eyleme destek verdiğini anımsatan Özcan, “Yeni bir ailenin eyleme katılması bize güç verdi. Eyleme katılmayan diğer ailelere sesleniyorum; gelin sizler de destek verin, çocuğunuzu isteyin. HDP’lilerin çocukları Paris’te, Almanya’da, Fransa’da gezerken, bizim çocuklar ise dağlarda, mağaralarda mahsur kalmışlar ve taşta, toprakta yatıyorlar. Gelin destek verin. Buradan kardeşim ve çocuklara sesleniyorum; kaçın gelin devletinize teslim olun” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ