Müebbet ve 77 yıl hapis cezasıyla aranan zanlı yakalandı

Elazığ’da terörden, kasten öldürmeye teşebbüse kadar 19 ayrı suçtan müebbet ve 77 yıl 4 ay hapis cezası bulunan Mehmet Laço polis tarafından saklandığı evde yakalanıp tutuklandı.

Asayiş 7.11.2019 20:07:46 0
Müebbet ve 77 yıl hapis cezasıyla aranan zanlı yakalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.11.2019 20:07

Elazığ’da terörden, kasten öldürmeye teşebbüse kadar 19 ayrı suçtan müebbet ve 77 yıl 4 ay hapis cezası bulunan Mehmet Laço polis tarafından saklandığı evde yakalanıp tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yaptı. Polisin çalışmasında 8’i cebir tehdit ve hile kullanarak kişi hürriyetinden yoksun kılma, 4’ü kara ulaşım araçlarını kaçırma, 2’si silahlı terör örgütü PKK/KCK’ya üye olma, 1’i devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, 1’i terör örgütü propagandası, 1’i kasten öldürme ve 2’si de trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçlarından olmak üzere toplamda 19 suçtan 77 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası ile müebbet hapis cezası bulunan Mehmet Laço’nun saklandığı adres tespit edildi. Bunun üzerine şüphelinin kent merkezinde saklandığı eve operasyon düzenlendi. Operasyonla yakalanandan zanlı emniyetteki işlemelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli mahkemece yapılan işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cezaevine gönderilen zanlının, 14 Haziran 2014’te PKK/KCK terör örgütü ile iltisaklı yüzleri maskeli YDG-H’li bir grup tarafından Elazığ Karakoçan-Bingöl Kığı karayolu üzerinde bulunan Sarıbaşak köyü içerisinde 8 aracın durdurulması ve olay yerinden geçen bir polis memurunun, açılan ateş sonucu hafif şekilde yaralanması olaylarıyla da bağlantılı olduğu öğrenildi. Zanlı Laço’yla birlikte yargılanan 11 sanık 2017 yılının Şubat ayında toplam 983 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Aynı davada o dönemde BDP Elazığ İl Başkanı olan Turan Çelik’te yargılanmış 89 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası almıştı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ